vineri, 29 martie, 2024

OFICIAL! Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a declansat cercetarile impotriva Presedintelui Klaus Iohannis si sefei DNA Laura Kovesi pentru folosirea in public a etichetelor “penali” si “inculpati”

Distribuie:

Publicat:

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a inceput investigarea cazului de discriminare sesizat la 19 februarie 2018 de redactia Lumea Justitiei, dupa ce presedintele Romaniei Klaus Iohannis si procurorul sef al DNA Laura Kovesi au folosit in cadrul unor conferinte de presa, in mod obsesiv, etichetele de “penali” si “inculpati” pentru a-i definiti pe cei care prin faptul ca au sesizat abuzuri ale unor procurori ai DNA au “atacat Justitia”. Prin asemenea etichete, puse unor persoane aflate in proceduri judiciare, s-a instigat practic impotriva unor persoane care aflate in proceduri judiciare, in loc sa beneficieze de prezumtia de nevinovatie si sa se dea curs plangerilor lor, au fost puse la zidul infamiei, acuzate ca ataca sistemul judiciar, inainte ca autoritatile in drept sa se pronunte. Or in nicio tara civilizata nu e permis sa supui oprobiului public ori sa reduci la tacere persoane apartinant unor categorii sociale, care isi exercita un drept de acces liber la justitie si dreptul la libertatea de exprimare.

Sesizarea redactiei Lumea Justitiei este cu atat mai indreptatita cu cat in calitate de publicatie care devoalam abuzurile din justitie si relatam despre multe dintre plangerile si acuzatiile aduse de persoane aflate in proceduri judiciare impotriva unor magistrati, suntem automat potentiale tinte ale unor asemenea discriminari, putand fi blamati si agresati de anumite persoane astfel instigate in public, ca am fi “complici” ai celor care ataca Justitia. “Complici” alaturi de toate institutiile de presa care gazduiesc sau dezvaluie acuzatii la adresa abuzurilor unor magistrati.

Razvan Savaliuc, senior editorul Lumeajustitiei.ro a fost citat luni 12 martie 2018, orele 9.30 la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii  care a inceput investigatia si care, potrivit legii, trebuie sa ia o decizie in termen de 90 zile, care se calculeaza incepand cu data de 19 februarie 2018, cand a fost inregistrata sesizarea la CNCD sub nr. 930/2018.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img