marți, 19 martie, 2024

OFICIAL! Viorica Dancila este noua propunere de premier din partea PSD! Cine este europarlamentarul PSD

Distribuie:

Publicat:

Viorica Dancila este propunerea PSD pentru functia de premier, sustin surse politice.

CINE ESTE VIORICA DANCILA

Viorica Dancila este europarlamentar PSD. Europarlamentarul Vasilica Viorica Dancila s-a nascut la 16 decembrie 1963, la Rosiorii de Vede din judetul Teleorman.

A absolvit Facultatea Forajul Sondelor si Exploatarea Zacamintelor de Hidrocarburi, Ploiesti in 1988. In 2006 a absolvit masterul Spatiul Public European din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative din Bucuresti. Este specializata in programarea si managementul proiectelor, bazele economiei petroliere si luarea deciziilor, expert in armonizarea legislativa – integrare europeana. In perioada 1997-1998 a fost profesor la Liceul Industrial Videle. Din 1997 pana in 2009 a fost inginer la Petrom SA, sucursala Videle, Serviciul Monitorizare Productie Titei si Gaze.

Este membra a PSD din 1996. In perioada 2004-2008 a fost presedinte al Organizatiei de Femei PSD Videle si consilier local in aceeasi localitate. Din 2005 pana in 2009 a fost presedinte al Organizatiei Judetene de Femei a PSD Teleorman si membru in Consiliul National al PSD. Intre 2003 si 2011 a fost presedinte al Organizatiei PSD – Oras Videle.

La 21 ianuarie 2009 devine europarlamentar social-democrat ca urmare a parasirii de catre Titus Corlatean si Catalin Nechifor a Parlamentului European pentru mandatul de parlamentari nationali. In cadrul Parlamentului European a fost membru supleant al Comisiei pentru control bugetar si al Delegatiei pentru relatiile cu tarile din Mashrek si membru titular in Comisia pentru bugete si in Delegatia pentru relatiile cu Israel.

A fost aleasa europarlamentar pe listele PSD+PC in cadrul scrutinului din 7 iunie 2009. Este membra in Comisia de Agricultura si dezvoltare rurala din cadrul Parlamentului European, in Delegatia pentru relatiile cu tarile din Mashrek si in Delegatia la Adunarea Parlamentara a Uniunii pentru Mediterana. Activeaza in cadrul Grupului Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European.

La 6 februarie 2014, numele sau a aparut pe lista primelor 13 nume propuse de PSD pentru alegerile europarlamentare din 25 mai 2014.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img