sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ofiter antimafia, AVERTIZAT de Sebastian Ghita ca este filat de procurori

Distribuie:

Publicat:

Spaga, santaj si informatii clasificate sunt ingredientele unui dosar de coruptie in care sunt implicati trei politisti cu functii inalte din Ploiesti. Potrivit interceptarilor, unul dintre acestia ar fi fost avertizat de Sebastian Ghita ca era monitorizat de procurori, informeaza Adevarul.

„Eu am vorbit cu Ghita. Cu Sebi! De ce am vorbit cu Ghita, cu Sebi!? El a venit la mine si mi-a zis:«Ba, prietene! Uite care-i treaba, din sursele mele, care sunt foarte demne de incredere, tu ai un dosar aici la Curte», a zis ca i-a spus Tudose personal si o lucrare mare la «Doi s-un sfert» la Bucuresti si a zis: «Sfatul meu este sa faci asa, asa, asa, cutare si…»”.

Asa sustine comisarul-sef  Mihai Emanuel Saghel, fostul sef al Serviciului de Combatere a Finantarii Terorismului si Spalarii Banilor din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate – Ploiesti ca a aflat ca este sub lupa procurorilor.

Mai exact, politistul a marturisit ca cel care l-ar fi avertizat ca este filat de „Doi si-un sfert”, cum este cunoscut serviciul secret al Ministerului de Interne, ar fi fost fostul deputat de Prahova, Sebastian Ghita. Iar fostul deputat ar fi aflat toate aceste informatii de la Liviu Tudose, fostul procuror general al Parchetului Curtii de Apel Ploiesti.

Mihai Emanuel Saghel (43 de ani) a fost trimis in judecata de procurorii DNA, la sfarsitul anului trecut, fiind acuzat de santaj, luare de mita, trafic de influenta,  divulgarea informatiilor secrete de stat si sustragerea sau distrugerea de inscrisuri, in forma continuata. In acelasi dosar mai sunt judecati alti doi politisti superiori din Ploiesti, Constantin Ispas – fost sef al Directiei Generale Anticoruptie (DGA) Prahova si Ionut Radulescu, de la aceeasi Directie. Constantin Ispas mai este judecat intr-un dosar, alaturi de fostul deputat Sebastian Ghita si de procurorul Liviu Tudose

Practic, Saghel este acuzat ca ar fi santajat un jurnalist, patron al unui ziar-online din Ploiesti, pe care l-ar fi amenintat cu constitui¬rea de dosare penale si arestarea. Pe de o parte, politistul voia ca jurnalistul sa nu mai publice materiale de presa despre el si amicii sai, iar pe de alta parte voia sa-l determine pe acesta sa dezvaluie in publicatia sa pretinse fapte compromitatoare despre procurorul Mircea Negulescu. Acesta din urma lucra in acea perioada la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti si instrumenta un dosar de evaziune fiscala cu afaceristi, ale caror conexiuni ajungeau la sefii Consiliului Judetean Prahova si la liderii PSD locali, Mircea si Vlad Cosma.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img