joi, 25 aprilie, 2024

Ofiteri sub acoperire in dosarul „stupefiante pentru VIP-uri” – Oreste ar fi luat droguri de aproximativ o mie de euro la o tranzactie

Distribuie:

Publicat:

Realizatorul TV Oreste Teodorescu ar fi platit aproximativ o mie de euro la o tranzactie la care ar fi cumparat droguri pentru consum propriu, sustin surse judiciare.

Gruparea de furnizori pentru vedete este vizata de ancheta DIICOT din luna aprilie, afirma surse judiciare. Ancheta in cazul acestora a a cuprins toata plaja investigativa:

    Ascultari de telefoane.
    Inregistrari ambientale.
    Filaje.
    Infiltrarea unor investigatori sub acoperire.

Procurorii DIICOT au aflat astfel ca vedete cunoscute din Romania cumparau droguri de risc si de mare risc de la furnizorii tinuti sub lupa.

In acest dosar, anchetatorii i-au retinut, joi seara, pe Adrian Carbunescu,  George Gheorghiu si Damian Andrei Vinicius, ei fiind cei trei furnizori de droguri care i-au condus pe procurori si la clientii lor, printre care vedete din showbiz si din lumea televiziunii.

Astfel, procurorii DIICOT au aflat cum Carbunescu procura, la randul sau, droguri de la Gheorghiu si Vinicius, pe care mai apoi le vindea direct unor consumatori, dar si altor furnizori.

Din 16 aprilie 2018, procurorii DIICOT au obtinut mandat judecatoresc si l-au pus sub supraveghere operativa pe Adrian Carbunaru. A urmat infiltrarea unui investigator sub acoperire si a unui colaborator al acestuia.
Primele esantioane

Surse Libertatea povestesc ca, dupa infiltrarea colaboratorului, acesta a cumparat de doua ori droguri de la Adrian Carbunescu.

Din datele anchetei rezulta ca ofiterul infiltrat a cumparat de la Adrian Carbunescu, cunoscut ca "Max", doua folii din material plastic ce contin substante pulverulente, pentru care a platit 900 de lei, tranzactia avand loc in Bucuresti.

O luna mai tarziu, in 22 mai, acelasi colaborator DIICOT cumpara, pentru a doua oara, droguri de la Adrian Carbunescu.

Persoana infiltrata a luat aceleasi substante, in acelasi gramaj si la acelasi pret ca si prima oara, iar mostrele eu fost din nou expertizate.
Oreste ar fi dat aproximativ 1.000 de euro la o cumparare

Surse judiciare au spus, pentru Libertatea, ca realizatorul TV Oreste Teodorescu ar fi cumparat cel putin o data, cu aproximativ o mie de euro, o cantitate de droguri de la unul dintre traficantii vizati de acest dosar.

Realizatorul TV este asteptat de procurorii DIICOT ploiesteni la audieri, luni.

Oreste Teodorescu a negat ca ar fi cumparat droguri de la reteaua investigata acum de DIICOT. Contactat, vineri, de Libertatea, jurnalistul a spus ca acest scenariu este „o facatura de la cap la coada” si o incercare de a-l compromite.

    „Tot acest scenariu este o facatura de la cap la coada! Asemenea informatii sunt false 100%. Cereti surselor voastre sa ofere probele aferente, altfel este doar o incercare grosolana de compromitere! Atentie la claritatea informatiilor!” Vi s-a spus despre perchezitii, consum de stupefiante, martor, acum inteleg ca vi se creioneaza profilul unui traficant!, a raspuns Oreste Teodorescu, informat de Libertatea despre ceea ce sustin surse judiciare in privinta cumpararii de stupefiante de aproape 1.000 de euro.

Jurnalistul ameninta ca ii va actiona in judecata „pe absolut toti cei care afirma minciuni” despre el. „Va urez toate cele bune si sa va faceti profesiunea cu credinta si in spiritul adevarului, altfel este doar o imensa si penibila manipulare!”, a mai spus el.

Oreste spunea joi, pentru Libertatea: "Nu am nici o legatura cu acest caz, ma aflu in vacanta in Delta Dunarii".

Aseara, la emisiunea lui Rares Bogdan, de la Realitatea TV, Oreste Teodorescu a invocat o agresiune politica si mediatica asupra sa si a spus ca va fi luni la audieri, la DIICOT Ploiesti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img