marți, 16 aprilie, 2024

Ofiterul israelian care ar fi spionat-o pe sefa DNA, si unul dintre cei mai bogati oameni din lume au fost ARESTATI!

Distribuie:

Publicat:

Tal Silberstein a fost arestat in Israel. Acesta a devenit cunoscut in Romania, dupa ce a bubuit scandalul in care Black Cube ar fi spionat-o pe Laura Codruta Kovesi. Pe numele lui Silberstein, instantele din Romania au emis un mandat de arestare, dar ulterior acesta a fost anulat in instanta superioara, anunta Antena 3.

Alaturi de Silberstein a fost arestat si Beny Steinmetz, unul dintre cei mai bogati oameni din lume si el implicat in dosarul care viza spionarea Laurei Codruta Kovesi.

Silberstein este fost ofiter israelian si fostul consultant politic al premierilor Adrian Nastase, Calin Popescu Tariceanu si al presedintelui Traian Basescu.

Patru cetateni israelieni sunt cercetati de DIICOT pentru spionarea comunicatiilor si tentativa de a compromite imaginea procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi. Doi dintre suspecti au fost arestati deja in Romania, iar ceilalti doi, fosti ofiteri de informatii ai Mossad, au infiintat o firma privata de spionaj in cadrul careia a lucrat si fostul director al spionajului israelian, Meir Dagan. Miliardarii Benny Steinmetz, Tal Silberstein si Elan Schwartzenberg sunt cei mai cunoscuti oameni de afaceri evrei anchetati de DNA.

De asemenea, numele lui Tal Silberstein este legat de dosarul in care Remus Truica, printul Paul si alte 20 de persoane, intre care trei cetateni israelieni, sunt acuzati de fapte de coruptie privind retrocedarea ilegala a Fermei Baneasa si a 47 de hectare din Padurea Snagov.

Tal Silberstein este licentiat in inginerie la Universitatea din Tel Aviv si a obtinut un master in filozofie de la aceeasi institutie.

Israelianul are in spate o cariera bogata de consultant politic.

Consultantul politic israelian a inceput sa lucreze pentru politicienii din Romania in 2001, la inceput cu Traian Basescu.

Tal Silberstein a avut primul contract in Romania pentru Traian Basescu si PD, in 2001.

Intre 2008 si 2009, Silberstein era deja implicat in afacerile retrocedarilor ilegale prin intermediul firmei pe care acesta o controla. Mai exact, mai multe terenuri si cladiri din Snagov si Bucuresti, retrocedate catre Printul Paul, au fost vandute catre firma ofiterului israelian. Ulterior, proprietatile au fost revandute catre Remus Truica si Sorin Rosca Stanescu, spun procurorii DIICOT.

Incepand cu anul 2006, societatea de avocatura a incheiat un contract de asistenta juridica cu S.C. RECIPLIA S.R.L. reprezentata de Truica Remus si Tal Silberstein, pentru revendicarea unor bunuri imobile si mobile asupra carora Printul Paul de Romania avea drepturi in patrimoniul sau. Tal Silberstein coordona proiectul S.C. RECIPLIA S.R.L., care era insotit si de Truica Remus fara a putea preciza natura relatiilor dintre acestia.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img