marți, 19 martie, 2024

Olguta Vasilescu: Hotararea de Guvern prin care se va majora salariul minim la 1.900 de lei, adoptata saptamana aceasta

Distribuie:

Publicat:

Hotararea de Guvern referitoare la salariul minim brut, care va fi majorat la 1.900 de lei, va fi aprobata de Executiv in cursul acestei saptamani, a declarat, luni, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

„Vom avea aceasta Hotarare de Guvern referitoare la salariul minim, care ramane la 1.900 de lei, exact cum s-a stabilit, pentru ca este vorba si de intoarcerea sarcinii fiscale. Motivul amanarii acestei Hotarari de Guvern nu a fost altul decat ca ea trebuie sa stea o anumita perioada pe site in dezbatere publica. Din cate stiu, s-a cerut transparenta si s-au efectuat mai multe etape in acest sens”, a declarat Lia Olguta Vasilescu, la Palatul Parlamentului.

Intrebata de jurnalisti daca in urmatoarea sedinta de Guvern va fi discutat si bugetul, Vasilescu a spus ca responsabil in acest caz este ministrul Finantelor, Ionut Misa.

„Chiar nu stiu mai multe amanunte, stiu ca s-a discutat bugetul cu Ministerul Muncii si nu avem niciun fel de problema cu pensiile, cu salariile anul viitor”, a subliniat ministrul Muncii.
In prezent, salariul minim in Romania este de 1.450 de lei.

In 26 octombrie, pe site-ul Ministerului Muncii a fost lansat in dezbatere publica proiectul de lege privind cresterea salariului minim la 1.900 de lei.

In documentul citat, initiatorii propun ca, de la 1 ianurie 2018, salariul de baza minim brut pe tara garantat sa fie majorat la 1.900 lei. Aceasta ar reprezenta o crestere de 31,03% fata de luna decembrie 2017.

Cresterea propusa va avea efecte pozitive asupra economiei prin stimularea ocuparii si reducerii muncii la negru, se mentioneaza in Nota de fundamentare a proiectului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img