sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Oltchim, Şantierul Naval Orşova şi Condmag, cele mai mari creşteri marţi dimineaţă de pe piaţa principală

Distribuie:

Publicat:

Oltchim, Şantierul Naval Orşova şi Condmag se apreciau cel mai mult, marţi dimineaţă, pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Astfel, preţul acţiunilor Oltchim creştea cu 5,97%, al Şantierului Naval Orşova cu 4,93% şi al Condmag cu 1,85%. Pe de altă parte, cele mai mari scăderi erau consemnate la Fondul Închis de Investiţii BET Fi Index Invest, de 7,09%, Romcarbon, de 2,6% şi SIF4 Muntenia, de 2,54%.

Indicele principal al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a ajuns, marţi dimineaţă, 8.900 puncte, cu 0,04% sub nivelul la care a închis luni.

Totodată, indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a scăzut cu 0,04%, indicele BET-FI al SIF-urilor a înregistrat o depreciere de 0,41%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, era în coborâre cu 0,04%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a depreciat cu 0,11%, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, a coborât cu 0,06%.

Valoarea totală a schimburilor realizate marţi dimineaţa pe Bursa de Valori Bucureşti s-a situat la 1,98 milioane lei (aproape jumătate milion de euro), cea mai mare parte fiind realizată cu acţiuni. În acelaşi timp, valorile cele mai mari ale tranzacţiilor au fost realizate cu acţiunile Banca Transilvania, BRD şi Electrica.

AGERPRES/(

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img