joi, 28 martie, 2024

Omul care merita tot respectul din lume! A salvat milioane de bebelusi de la moarte cu un simplu gest de umanitate

Distribuie:

Publicat:

James Christopher Harrison este omul care a donat, la a sa viata, cel mai mult sange din lume! Conform estimarilor, a reusit sa salveze peste 2.400.000 de bebelusi. La 14 ani, in timpul unei operatii, a avut nevoie de 13 litri de sange. Dupa ce si-a revenit, a decis ca este cazul sa se implice puternic in actul de donare: vreme de 57 de ani, din trei in trei saptamani, s-a prezentat la spital!

James Christopher Harrison s-a nascut in 1936, intre Craciun si Anul Nou, in Australia. Nu adunase, inca, 14 ani, cand a inceput sa se simta rau. O vizita, doua, la spital, apoi, drama: unul dintre plamani ii era bolnav. A urmat o operatie complicata, i-a fost extirpat organul. Trei luni nu a stiut de el, a fost in coma profunda. Apoi, s-a trezit. Supravietuise! Tatal sau i-a spus ca in aceste 100 de zile, sangele l-a tinut in viata. 13 litri de sange! Primit de la donatori! De la necunoscuti Atunci viata i s-a schimbat. Si nu o singura data, ci de doua ori: scapase, dar planurile sale erau mari, voia sa devina donator.

O viata de om si 1.000 de donari!

In 1954 s-a dus prima oara. Dupa numai cateva vizite la spital, a aflat ca sangele sau contine o cantitate mare de anticorpi, o raritate. Acesta putea lupta, cu succes, impotriva bolii hemolitice a nou-nascutului, o maladie ce afecta, la acea vreme, 17 la suta dintre viitoarele mamici australiene. A inteles, imediat, mesajul. Si-a facut un obicei din a dona. A ajuns sa mearga din trei in trei saptamani, vreme de 57 de ani, fara intrerupere. Sangele sau era atat de important incat i l-au asigurat, pentru 1.000.000 de dolari. ”Sunt extrem de putin oameni cu calitatile dumneavoastra”, a auzit. 50 de persoane in toata Australia. In mai 2011 a ajuns la 1.000 de donari, un record in domeniu. ”Vreau ca acesta sa fie doborat, pentru ca asta ar insemna si mai multe transfuzii, si mai mult sange”, a declarat in ziua cand i-au agatat de piept Medalia ”Ordinului Australiei”.

Conform estimarilor, James Harrison a salvat, in a sa viata, 2.400.000 de bebelusi.

sursa: A1.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img