joi, 25 aprilie, 2024

OnePlus a depasit Samsung, devenind noul lider al uneia dintre cele mai profitabile piete smarphone din lume

Distribuie:

Publicat:

Potrivit cele mai recente analize Counterpoint Research, vânzările OnePlus au depăşit Samsung pe segmentul premium într-una din cele mai dinamice pieţe smartphone din regiunea Asiei.

Cu populaţie de 1.3 miliarde de locuitori, India oferă o piaţă de desfacere cu potenţial uriaş, pe care Samsung pare să nu o înţeleagă foarte bine. Ajutat de noul model OnePlus 6, producătorul OnePlus a reuşit să se menţină deasupra rivalului Samsung în tot intervalul Q2 2018, acaparând nu mai puţin de 40% din piaţa de telefoane premium.

În mod spectaculos, OnePlus a reuşit o creştere de 446% a vânzărilor pe segmentul premium, într-o perioadă în care Apple şi Samsung au raportat vânzări în scădere, comparat anului anterior.

Situat acum pe locul 2, Samsung mai realizează 34% din vânzările smartphone la gama premium, în scădere cu 25% faţă de anul anterior. Totuşi, compania stă ceva mai bine la gama de buget, performanţele superioare la partea de fotografie ajutând compania să ajungă din urmă rivalul Xiaomi, cele două companii împărţind cote de piaţă aproximativ identice, de 30%.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img