sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Operatiunea “BALLROOM”. ANAF a facut prapad la organizatorii de nunti. Nimic nu le-a scapat din vedere

Distribuie:

Publicat:

Agentia Nationala de Administratie Fiscala (ANAF), prin structurile antifrauda, a initiat operatiunea “BALLROOM“, efectuand controale operative la societati care detin spatii cu destinatie principala de organizare evenimente (nunti, simpozioane, evenimente corporate etc.). 
Principalul obiectiv de control a vizat verificarea modului de fiscalizare a sumelor incasate din inchirierea spatiului unde se desfasoara evenimentul si/sau prestarile de servicii conexe (catering, servire bauturi, program artistic, DJ etc.). 
In perioada 30 iunie – 4 iulie 2017, au fost verificati 227 contribuabili, fiind aplicate sanctiuni contraventionale in valoare totala de 667.575 lei (amenzi si confiscari). Inspectorii Fiscului au aplicat 108 sanctiuni contraventionale principale, respectiv 95 de amenzi si 13 avertismente, valoarea totala a amenzilor fiind de 636.441 lei. In total s-au confiscat venituri obtinute ilegal si bunuri in valoare totala de 31.134 de lei din care sume (numerar) in valoare de 2.344 lei, venituri ilicite de 28.740 lei si bunuri in valoare de 50 de lei. 
Totodata, s-a dispus suspendarea activitatii a 5 contribuabili, din care 4 suspendari pentru nedotare cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF). 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img