vineri, 29 martie, 2024

Opriți bătaia de joc! Clienții Telekom au rămas cu buza umflată! Au plătit pentru servicii care au fost eliminate. Zeci de reclamații depuse la OPC

Distribuie:

Publicat:

Un ieșean, client la Telekom România, a reclamat scoaterea unor posturi importante din grilă. Vrea ca prețul abonamentului să fie redus, iar programele să fie cele din contractul inițial. „Solicitarea mea este ca programele să fie cele din contractul inițial. Vreau pachetul înapoi, ce să fac, unde să mă duc? Am încercat să vorbesc cu cineva de la ei, dar acolo sunt niște angajați de la call-center, nu au cu ce să te lămurească. Doresc să îmi reducă costul contractului și să reintroducă HBO, HBO Go și Cinemax, iar pentru posturile cu care nu mai au contract să introducă posturi echivalente”, a povestit ieșeanul Ioan Cibotaru. Într-un comunicat oficial, Telekom România a precizat că schimbările din grilă au fost făcute după ce au fost consultate preferințele clienților

Ultimele schimbări în cadrul companiei Telekom au provocat nemulțumiri în rândul clienților. De la finalul anului trecut, mai multe programe din grila TV au fost scoase, fiind înlocuite cu altele, mult mai slabe, consideră clienții. Zeci de reclamații au fost depuse la Oficiul Județean Pentru Protecția Consumatorilor (OJPC) Iași. Ieșenii cer ca operatorul să reintroducă programele din grila inițială pentru care au plătit de la parafarea contractului. Mulți dintre aceștia cred că problemele nu se vor rezolva. Mai mult, nu este luată în calcul rezilierea contractelor pentru că oferta firmelor concurente nu ar fi strălucită.

A rămas fără programe, plătește mai mult

De exemplu, un client din Iași a povestit pentru BZI cum s-a trezit fără programe, dar și cu banii luați.

„Până în martie 2018 eram abonat la UPC. Nu eram mulțumit de serviciile lor, așa că am trecut la Telekom. Oferta era de nerefuzat, pentru că aveau mult internet și programe bune. În grilă era prezent și HBO. Brusc, după un an, nu mai aveam nici HBO. Ei spuneau că a fost promoțional, dar nu m-a informat nimeni. Pe lângă faptul că au scos programele din grilă, în loc de 54 lei, plătesc 68 de lei pe lună. Acum au scos și Eurosport și Discovery.

Plătesc pentru ceva ce nu am nevoie. Am făcut reclamație la OPC și aștept un răspuns. Solicitarea mea este ca programele să fie cele din contractul inițial. Vreau pachetul înapoi, ce să fac, unde să mă duc? Am încercat să vorbesc cu cineva de la ei, dar acolo sunt niște angajați de la call-center, nu au cu ce să te lămurească. Doresc să îmi reducă costul contractului și să reintroducă HBO, HBO Go și Cinemax, iar pentru posturile cu care nu mai au contract să introducă posturi echivalente”, a precizat ieșeanul Ioan Cibotaru.

Poziția Telekom

Reporterii BZI au contactat-o pe Elena Stanciu, reprezentant Telekom, care a explicat că poziția oficială a companiei este cea transmisă la finalul anului trecut. Fără prea multe detalii, Telekom a justificat că schimbările au avut loc la cererea clienților.

„Telekom face aceste modificări în grila TV în urma feedback-ului clienților, a analizei periodice a tendințelor în vizionarea canalelor și a rezultatelor unui sondaj realizat în noiembrie 2019, pe un eșantion reprezentativ de 800 de respondenți din rândul clienților săi, pentru a testa preferințele în ceea ce privește conținutul TV urmărit. Studiul a arătat că 73 la sută dintre clienții intervievați ar dori să urmărească filme și seriale celebre, 71 la sută ar fi interesați să vizioneze conținut nou, iar 65 la sută dintre respondenți ar prefera să urmărească documentare internaționale premiate”, se arată în poziția oficială Telekom.

Din grila companiei au dispărut Animal Planet, Animal Planet HD, Discovery Channel, Discovery Science, Discovery Science HD, Discovery Showcase HD, Eurosport HD, Eurosport 1, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 360 HD, Viasat HD, DTX HD, ID Xtra, ID Xtra HD, TLC, Travel Channel HD, Food Network și Food Network HD.

Scandal cu Discovery

Canalele Discovery, inclusiv Eurosport au fost scoase în urma unei negocieri eșuate cu Telekom. Cei din urmă i-au acuzat pe cei de la Discovery că au condus o campanie denigratoare, prin care au fost lansate acuzațiie legate de eșuarea negocierilor. Între timp, Telekom a anunțat noua listă de programe. Poate lovitura cea mai mare este ieșirea Eurosport, care avea în România un număr important de telespectatori. Din 2014, Romtelecom și Cosmote România funcționează sub denumirea de Telekom România. Cei doi operatori sunt controlați de compania grecească OTE, care la rândul ei este controlată de Deutsche Telekom, grup german.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img