joi, 25 aprilie, 2024

Oprit la Vama Sculeni deoarece conducea o motocicleta fara permis de conducere

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Sculeni – ITPF Iasi efectueaza cercetari pe numele unui cetatean din R. Moldova, care intentiona sa intre in Romania conducand o motocicleta, desi nu detinea un permis de conducere corespunzator categoriei mijlocului de transport. 

La sfarsitul saptamanii trecute, s-a prezentat in PTF Sculeni, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare in tara, cetateanul moldovean Stanislav T., in varsta de 25 de ani, care conducea o motocicleta marca Honda, inmatriculata in Republica Moldova.

“La controlul de frontiera, pe langa documentele necesare trecerii frontierei, la solicitarea lucratorilor nostri, barbatul a prezentat si un permis de conducere, eliberat de catre autoritatile moldovene, valabil pentru categoriile B si C. In urma verificarilor specifice efectuate, politistii de frontiera au constatat ca tanarul detine permis de conducere doar pentru categoria B si C, iar pentru a putea conduce motocicleta cu care s-a prezentat la control ii era necesara categoria A, conform OUG 195/2002, modificata. Cu privire la cele constatate, tanarul a declarat ca nu avea cunostinta despre faptul ca pentru a conduce motocicleta sus-mentionata, pe drumurile din Romania, are nevoie de permis de conducere valabil si pentru categoria ,,A””, au declarat reprezentantii Politiei de Frontiera iesene.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari pe numele cetateanului moldovean sub aspectul savarsirii infractiunii de  conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de catre o persoana al carui permis de conducere este necorespunzator categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img