joi, 28 martie, 2024

Orasul care penalizeaza proprietarii masinilor poluante. Soferii vor plati peste 100 de lei ca sa circule prin zona centrala

Distribuie:

Publicat:

Londra a introdus, luni, o taxa de zece lire sterline pentru cele mai vechi si mai poluante masini, cu scopul de a imbunatati calitatea aerului in capitala Marii Britanii, a declarat primarul orasului, Sadiq Khan, potrivit Reuters.

Numita T-charge, taxa zilnica de zece lire se aplica masinilor cu motor diesel si pe benzina inregistrate inainte de 2006, care nu intra sub directiva europeana „Euro 4” 2005 care reglementeaza emisiile vehiculelor.
Noua taxa se va aplica in timpul zilelor lucratoare, in intervalul orar 7-18, precum taxa existenta de 11,5 lire pentru congestia traficului rutier. Astfel, soferii vor plati 21,5 lire pentru a conduce in zona centrala a Londrei.

Masura vine dupa ce Curtea de Justitie din Marea Britanie a concluzionat ca masurile guvernului Marii Britanii pentru a combate poluarea aerului nu indeplinesc regulile Uniunii Europene in ceea ce priveste limitele de dioxid de azot.

Aproape 9.500 de londonezi mor prematur in fiecare an din cauza expunerii pe termen lung la poluarea aerului, potrivit unui studiu din 2015 al cercetatorilor de la King`s College London.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img