joi, 28 martie, 2024

Organe fara de care putem trai

Distribuie:

Publicat:

Rinichiul – ne putem naste cu un singur rinichi sau il putem pierde in urma vreunei boli sau a donarii. 

Apendicele – mai mult de 250.000 de persoane din SUA sufera o interventie chirurgicala pentru indepartarea  apendicelui. Cercetatorii consider ca apendicele este un fel de depozit de probiotice sau bacterii bune pentru sistemul digestiv. indepartarea lui pare sa nu produca probleme evidente bunei functionari a organismului. 

Stomacul – pacientii cu cancer de stomac sunt siliti sa traiasca fara acest organ. in aceste cazuri, medicul conecteaza esofagul de intestinal subtire. Se poate trai in acest fel, dar organismul poate sa nu absoarba unele vitamine, noteaza adevarul.ro, care citeaza newhealthadvisor.com. 

Splina este un organ plasat in proximitatea stomacului. Face parte din sistemul imunitar al organismului si controleaza infectiile din sange. Sistemul imunitar al organismului poate detecta aceste infectii si in alte feluri, astfel ca se poate trai fara splina. 

Organe reproductive – se poate trai fara ovare, testicule si chiar fara uter. In SUA una din trei femei a suferit o interventie de indepartare a uterului ca urmare a durerilor pelviene, fibromatozelor sau a cancerului. 

Organe de simt – se poate duce o viata aproximativ normala si fara ochi, urechi sau nas. (A.M.)

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img