vineri, 29 martie, 2024

Organismul tau are nevoie de o cura de detoxifiere. Iata 9 semne la care trebuie sa fii atent

Distribuie:

Publicat:

Toxinele sunt prezente peste tot in jurul nostru. In alimente, in aer, in substantele pe care le folosim pentru curatenie sau aparatele electronice de care suntem inconjurati zi de zi. Radicalii liberi toxici se formeaza si in organism. Hormonii de stres, tulburarile emotionale, anxietatea si emotiile negative, toate acestea de asemenea, creeaza radicali liberi.

Din fericire, organismul nostru are si mecanisme de detoxifiere. Plansul, transpiratia, urinarea si defecarea, toate sunt procese naturale folosite de organism pentru a se autocurata. Uneori, insa toxinele se acumuleaza mai repede decat poate actiona organismul si atunci apar anumite semne de avertizare. Iata ce semne iti trimite organismul atunci cand are nevoie de o cura de detoxifiere:

Probleme de piele
Pielea uscata, eruptiile cutanate pot fi semne ca organismul trebuie curatat. Tratamentul topic nu va ajuta in cazul in care cauza problemei de piele este toxicitatea excesiva in organism. Pentru a vindeca pielea trebuie sa scapati corpul de toxine care cauzeaza problemele de piele.

Sinusurile incarcate
Acest simptom este comun mai ales dupa inhalarea unor cantitati mari de substante chimice toxice aflate in aer.

Probleme cu vezica biliara
Din cauza cantitatii mari de toxine acumulate in corpul nostru, bila se blocheaza in vezica si astfel creste riscul formarii calculilor biliari.

Grasimea abdominala
Toxinele perturba capacitatea de a controla nivelul de glucoza si de colesterol. In aceste conditii organismul nostru ne da semnalul ca are nevoie urgenta de detoxifiere.

Supraincalzirea
Cresterea concentratiei de toxine poate forta inima sa lucreze mai mult, provocand astfel cresterea temperaturii corpului. Transpiratia este un mecanism natural de detoxifiere a organismului. Datorita transpiratiei organismul se curata de toxine prin porii pielii.

Dureri de cap
Daca regulat apar durerile de cap, fara un motiv evident, atunci e timpul pentru o detoxifiere. Durerea de cap este o modalitate destul de evidenta pentru corp care ne atrage atentia ca ceva nu este in regula.

Lipsa de energie
Este important sa faci o diferenta intre starea de osteneala si cea de oboseala constanta si lipsa de energie. Daca va treziti obosit in fiecare zi, iar aceasta stare nu se imbunatateste pe tot parcursul zilei – atunci e timpul pentru detoxifiere.

Limba alba sau galbena
Culoarea naturala a limbii ar trebui sa fie roz aprins sau rosu pal. De fiecare data cand pe limba este un exces de strat galben sau alb, inseamna ca organismul trebuie curatat. Acelasi lucru ni-l transmite organismul si prin respiratia urat mirositoare.

Insomnia
Melatonina pregateste corpul pentru somn, dar o cantitate excesiva de toxine in corpul dumneavoastra poate reduce cantitatea de melatonina, ceea ce poate duce la insomnie sau somn prost, agitat.

sursa: healthylifetricks

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img