vineri, 19 aprilie, 2024

Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica: ‘Riscurile privind cresterea economiei mondiale se intensifica, pe fondul tensiunilor politice’

Distribuie:

Publicat:

Organuzația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) a avertizat, într-un raport, că riscurile privind creșterea economiei globale s-au intensificat, transmite BBC, potrivit MEDIAFAX.

Astfel, OCDE prognozează o creștere a Produsului Intern Brut (PIB) mondial de 3%, avertizând că riscurile au o tendință ascendentă, pe fondul tensiunilor politice și comerciale care împiedică investițiile în afaceri.

OCDE spune că evenimentele meteorologice extreme ar putea duce la întreruperea activității economice și ar putea provoca daune de lungă durată asupra capitalului și terenurilor. De asemenea, acestea ar putea duce la ceea ce raportul numește fluxuri de migrație dezordonate.

„Fără un sens clar al direcției asupra prețurilor, standardelor și reglementărilor carbonului și fără investițiile publice necesare, întreprinderile vor renunța la deciziile de investiții, ceea ce va avea consecințe grave asupra creșterii și ocupării forței de muncă”, se scrie în raportul precizat.

Printre celelalte provocări pe care OCDE le menționează se află schimbarea modelului economiei chineze, aceasta devenind o economie mai orientată spre servicii, ceea ce înseamnă că cererea țării pentru mărfuri importate nu va crește la fel de puternic în viitor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img