News Flash:

Organizatia terorista Stat Islamic a obtinut arme chimice si le utilizeaza

17 Octombrie 2014
867 Vizualizari | 0 Comentarii
Grupul terorist sunnit Stat Islamic dispune de armament chimic si l-a utilizat impotriva kurzilor in luptele din orasul sirian Kobane, afirma un Institut de studii din Israel, in timp ce Statele Unite au confirmat ca organizatia islamista a ocupat un depozit de arme neconventionale din Irak.

Potrivit Institutului de Studii in Afaceri Internationale al Centrului Interdisciplinar de la Herzliya (Israel), organizatia terorista sunnita a utilizat armament chimic in confruntarile cu serviciile de securitate kurde din orasul sirian Kobane, situat la frontiera cu Turcia.

"Grupul terorist Stat Islamic a utilizat armament chimic in cel putin un incident, in iulie", afirma expertul israelian Jonathan Spyer, precizand ca exista dovezi privind uciderea unor etnici kurzi cu substante toxice.

Administratia Barack Obama a confirmat, potrivit The New York Times, ca grupul terorist Stat Islamic a ocupat, in iunie, fostul depozit de armament chimic de la Muthanna, in Irak. Departamentul de Stat a precizat ca in acest depozit erau deseuri de armament chimic, dand asigurari ca acestea nu pot fi transportate sau utilizate in atacuri.

Grupul terorist Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant) ocupa vaste regiuni din Siria si Irak, unde a instaurat un "califat islamic". Organizatia islamista sunnita detine controlul asupra unei marti parti a orasului sirian Kobane, o zona strategica situata la frontiera cu Siria.

O coalitie internationala condusa de Statele Unite bombardeaza pozitii ale grupului terorist sunnit in Siria si Irak.

grupul terorist armament chimic irak
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0953 (s) | 35 queries | Mysql time :0.028006 (s)