joi, 25 aprilie, 2024

Otetul de cidru de mere regleaza tensiunea arteriala

Distribuie:

Publicat:

Oamenii de stiinta stiu ca otetul poate face minuni in ceea ce priveste tensiunea arterial, daca esti soarece. Din pacate, regula nu se aplica si in cazul oamenilor. Este posibil dar inca nu a fost demonstrata stiintific acesta ipoteza.

Otetul poate contribui la controlul cantitatii de glucoza din sange in cazul persoanelor bolnave de diabet. Cateva lingurite de otet, dizolvat in apa sau amestecat in mancare ar trebui sa functioneze perfect. Un nivel constant ridicat de zahar in sange poate conduce la declansarea afectiunilor cardiace, bolilor de rinichi, accidentelor vasculare si poate cauza orbirea.

Controleaza nivelul insulinei? De asemenea , otetul contribuie la mentinerea nivelului scazut al insulinei dupa masa. Acest hormon este responsabil cu transformarea glucozei din sange in energie. Dar daca se elibereaza o cantitate prea mare de insulina, corpul poate dezvolta o rezistenta la acest hormon, care poate conduce la declansarea diabetului Tip2 sau chiar mai rau. 

Elimina parazitii? Otetul din cidru de mere, de fapt orice tip de otet, distruge o serie intreaga de paraziti intestinali, datorita continutului de acid acetic. Cel mai bine functioneaza atunci cand este amestecat in mancare, eliminand bacteriile de pe frunzele de salata, de exemplu. Nu este la fel de eficient pentru dezinfectarea unei taieturi sau rani. si pentru ca este un acid, este posibil sa produca arsuri daca ajunge in contact cu o piele deosebit de fina.

Reduce matreata? Otetul este considerat de multa vreme ca un remediu impotriva matretii. Dar nu exista nicio dovada care sa ateste ca otetul distruge bacteria de drojdie sau ciuperca, sau ca inlatura resturile de sampon sau alte produse de ingrijire si nici ca modifica aciditatea pielii scalpului. Cel mai sigur este sa folosesti produsele dedicate pentru combaterea matretii, urmarind cu atentie instructiunile de folosire. Daca problema nu se rezolva, apeleaza la ajutorul unui dermatolog.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img