joi, 28 martie, 2024

P.T.F. ALBITA : Acte nereale pentru marfa transportata

Distribuie:

Publicat:

Politisti de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita efectueaza cercetari cu privire la un barbat care a prezentat autoritatii vamale acte nereale pentru marfa transportata.
 
In Punctul de Trecere a Frontierei Albita s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a iesi din tara, cetateanul din Republica Moldova Sergiu S., in varsta de 34 de ani, conducand un ansamblu de vehicule format dintr-un autocamion marca DAF si o remorca marca Sommer, ambele inmatriculate in Republica Moldova.

La controlul de frontiera, cu ocazia operatiunilor vamale, s-a constatat ca unul dintre documentele vamale, aferent unui transport de fungicide, prezinta o serie de discrepante intre datele continute si documentele anexate prezentate. In urma controlului fizic asupra ansamblului auto, s-a constatat ca lotul de marfuri nu exista.
Deoarece prezentarea la controlul vamal a unei declaratii vamale fara a putea fi identificate bunurile din lista anexata, potrivit Codului Vamal, constituie infractiune, Biroul Vamal Albita a intocmit proces-verbal de constatare si a sesizat organele politiei de frontiera din P.T.F. Albita.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari in cauza sub aspectul savarsirii infractiunii de  folosirea, la autoritatea vamala, a documentelor vamale de transport sau comerciale care se refera la alte marfuri sau bunuri ori la alte cantitati de marfuri sau bunuri decat cele prezentate in vama.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img