joi, 28 martie, 2024

P.T.F. Albita : Un permis de conducere fals si doua infractiuni

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita efectueaza cercetari cu privire la un barbat cu cetatenie romana si R. Moldova, care a prezentat la controlul de frontiera un permis de conducere fals.
 
In data de 14 februarie, in jurul orei 14.00, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control pentru trecerea frontierei, N. D., cu cetatenie romana si R. Moldova, in varsta de 23 de ani, conducand un autoturism marca Audi A6.

La controlul de frontiera, pe langa documentele de identitate, barbatul a prezentat si un permis de conducere cu insemnele autoritatilor din R. Moldova, valabil pentru categoriile "A", "B" si "C".
"Avand suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii nostri au efectuat verificari suplimentare, in cadrul carora au constatat ca permisul nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unuia autentic, fiind fals total si ca N. D. nu figureaza in bazele de date ale autoritatilor din R. Moldova ca fiind titular de permis de conducere." declara Irina Mirica din cadrul S.T.P.F. Vaslui

Cu privire la cele constatate, barbatul in cauza a declarat ca este posesorul unui permis de conducere valabil doar pentru categoria "B"  din anul 2014 si ca in anul 2017 a depus actele la o scoala de soferi din Chisinau pentru a obtine categoriile A si C, achitand suma de 3000 de lei moldovenesti. Acesta a mai declarat ca, dupa aproximativ 3 luni, fara sa se prezinte la cursuri, a primit actele de absolvire a scolii. Cu ajutorul documentelor primite a obtinut, prin intermediul unui conational ale carui date nu le cunoaste, permisul de conducere prezentat la control, in schimbul sumei de 300 de euro.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de uz de fals si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere, la finalizare fiind dispuse masurile legale care se impun.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img