joi, 25 aprilie, 2024

PANICA in Marea Britanie! Alerta TERORISTA! Un atac e eminent

Distribuie:

Publicat:

Panica totala in Marea Britanie, dupa incidentul terorist dintr-un metrou londonez. Autoritatile au decis sa ridice alerta terorista la cel mai inalt nivel, de la sever la critic, ceea ce inseamna ca un atac este iminent. Anuntul a fost facut vineri seara de premierul britanic, Theresa May.
Critici dure pentru Trump


Premierul britanic Theresa May a denuntat vineri speculatiile “neavenite” ale presedintelui american Donald Trump, care a afirmat pe Twitter ca autorii atentatului din metroul londonez erau cunoscuti de politie, relateaza AFP, dpa si Reuters. 
“Consider ca nu ajuta cu nimic ca cineva sa faca speculatii despre o ancheta in desfasurare”, a declarat sefa guvernului, in declaratii televizate dupa atentatul de la metrou, soldat cu 22 de raniti, majoritatea suferind arsuri in urma exploziei unui dispozitiv artizanal. 
Autorii atacurilor de acest fel “sunt oameni bolnavi si dementi care se afla in atentia Scotland Yard”, a scris mai devreme liderul de la Casa Alba, comentand atentatul. 
Theresa May a precizat, in declaratiile facute dupa reuniunea de urgenta a cabinetului, ca politia si serviciile de securitate britanice fac tot posibilul pentru a-i identifica pe cei responsabili de acest “atac las”, care era menit sa provoace “pagube enorme”. Ea a mentionat ca va fi majorat numarul ofiterilor din metroul londonez, dar ca nivelul de alerta terorista din tara va ramane cel actual, si anume “ridicat”, ceea ce inseamna ca un atac este “foarte posibil”. 
Sefa guvernului a mai subliniat ca autoritatile trebuie sa ia masuri in fata extremismului si a urii care incita la acte teroriste si ca se vor face demersuri pe langa companiile de internet pentru eliminarea continutului extremist.
18 raniti in urma unei bombe
Politia britanica a anuntat ca in explozia de vineri de la metroul londonez a fost folosita o bomba, relateaza Reuters. 
Cel putin 18 persoane au fost ranite in explozia despre care politia a spus ca a fost un ‘incident terorist’. 
“Putem evalua ca a fost vorba de detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat”, a spus seful serviciului de contraterorism al Marii Britanii, Mark Rowley. 
Politia londoneza este sprijinita de serviciul britanic de informatii MI5, a mai declarat el. 
Pe de alta parte, premierul britanic Theresa May va prezida vineri o reuniune a comitetului de urgenta Cobra. ‘Gandurile mele sunt alaturi de cei care au fost raniti in Parsons Green si fata de serviciile de urgenta care o data in plus raspund rapid si cu curaj in fata unui incident terorist suspect’, a spus May intr-o declaratie de presa citata de EFE. Comitetul Cobra – format din principalii ministri – se reuneste in caz de atentat terorist sau de incident grav. 
Mai multi calatori au suferit arsuri la nivelul fetei intr-o explozie produsa vineri dimineata intr-o garnitura de metrou in sud-vestul Londrei, iar alte cateva persoane au fost ranite in panica ce a urmat incidentului. Conform autoritatilor, 18 persoane au fost spitalizate

Sursa: agerpres.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img