joi, 25 aprilie, 2024

Papa Francisc a refuzat o donatie a unui presedinte de stat.Vezi motivul

Distribuie:

Publicat:

Papa Francisc a refuzat o donatie a presedintelui argentinian Mauricio Macri pentru una din fundatiile sale fiindca suma continea cifra 666, considerata cifra diavolului.

Mauricio Macri a donat 16.666.000 de pesos (aproape 1,2 milioane de dolari) fundatiei argentiniene sustinute de papa Scholas Occurentes. Dupa cateva saptamani suveranul pontif a cerut fundatiei sa restituie banii donatorului, precizand intr-un post-scriptum “Nu imi place 666”. In Biblie, aceasta cifra este asociata cu diavolul.

Unii apreciaza insa ca refuzul papei Francisc este mai degraba un fel de a semnala presedintelui argentinian ca nu este de acord cu politica de austeritate pe care a introdus-o in tara de la venirea sa la putere, in noiembrie 2015. Oficial, apropiati ai celor doua parti neaga orice animozitate intre suveranul pontif si presedintele Argentinei. Insa, potrivit The Guardian, Juan Grabois, consilier la Vatican, a spus in presa ca “cel care crede ca, donand bani din fonduri publice unei fundatii legate direct sau indirect de Francisc, face un gest pentru papa este absurd”. Declaratie care nu a fost sigur pe placul lui Mauricio Macri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img