joi, 28 martie, 2024

Papa Francisc, avertisment cutremurator despre telefoanele mobile

Distribuie:

Publicat:

Tinerii nu trebuie sa stea tot timpul lipiti de telefoanele mobile, a declarat sambata Papa Francisc in timpul unei intalniri cu un grup de adolescenti italieni, noteaza dpa.

"Scapati de dependenta de telefoanele mobile, va rog", le-a spus Francisc, intr-o audienta la Vatican, elevilor de la Visconti, un renumit liceu public din centrul Romei.

"Ati auzit cu siguranta despre tragedia dependentelor […], aceasta de telefoanele mobile este una foarte, foarte subtila", a subliniat pontiful, potrivit unei transcrieri oficiale.

"Telefoanele mobile sunt un mare ajutor, un mare progres. Ar trebui sa fie folosite, este bine ca toata lumea stie cum sa le foloseasca. Dar atunci cand devii un sclav al telefonului mobil, iti pierzi libertatea", a completat Papa, indemnandu-i totodata pe adolescenti sa nu le fie frica de tacere, de momentele in care sunt singuri cu ei insisi.

Nu este pentru prima data cand Papa aduce in discutie dependenta de telefoanele mobile. In 2017, pontiful s-a plans de utilizarea telefoanelor mobile
in timpul liturghiei, marturisind este "foarte trist" sa vada ca oamenii – inclusiv "multi preoti si episcopi" – le ridica sa faca poze timpul slujbei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img