joi, 18 aprilie, 2024

Papa Francisc le cere politistilor sa fie milostivi cu soferii

Distribuie:

Publicat:

Papa Francisc le cere politistilor sa fie milostivi cu soferii care incalca regulile de circulatie, amintindu-le ca mila mila nu este in niciun caz un semn al slabiciunii, scrie BBC News. Daca ati incalcat vreo regula a codului rutier, si politistul nu va priveste cu ochi buni, de acum inainte il puteti invoca pe Papa Francis, in incercarea de a-l indupleca pe omul legii. La o intalnire cu politia rutiera din Italia, Papa Francis i-a indemnat pe politisti sa arate mila fata de cei care incalca regulile rutiere.

”Mila nu este un semn de slabiciune si nici nu necesita nici renuntarea la folosirea fortei”, a spus Suveranul Pontif adaugand ca politistii ar trebui sa incerce sa inteleaga motivele pentru care o persoana a comis o infractiune inainte de a aplica o sanctiune.

Papa Francisc mai discutat cu politistii si despre inrautatiea situatiei de pe drumurile publice – ”din ce in ce mai complexa si mai tumultoasa”, in perspectiva sa.

El a afirmat ca un stil de viata tot mai agitat si bazat pe competitivitate a facut ca unii soferi sa-i vada pe alti participanti in trafic drept ”obstacole sau adversari care trebuie depasiti, transformand astfel strazile in piste de Formula 1”.

Papa, care este seful Bisericii Romano-Catolice din 2013, i-a criticat de asemenea oamenii care isi folosesc telefoanele mobile in timp ce conduc.

”Trebuie sa tinem cont de sentimentul limitat de responsabilitate al multor soferi, care de multe ori nu par sa-si dea seama de consecintele grave ale distragerii lor”, a spus el.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img