joi, 28 martie, 2024

Papa Francisc, mesaj pentru refugiati: Nu lasati pe nimeni sa va rapeasca speranta!

Distribuie:

Publicat:

Papa Francisc i-a intampinat duminica pe imigrantii sositi cu miile in Piata Sfantul Petru din Vatican, multi dintre ei solicitanti de azil, si i-a incurajat sa-si pastreze speranta si pofta de viata, scrie Associated Press. Biserica Catolica din intreaga lume a declarat ziua de 17 ianuarie drept una dedicata refugiatilor.

Multi dintre refugiati fluturau steagul tarii natale in piata centrala a Vaticanului atunci cand Papa Francisc li s-a adresat, in timpul aparitiei sale duminicale in fata credinciosilor.

„Fiecare purtati cu voi o istorie, o cultura si principii de nepretuit, dar si experienta saraciei, a oprimarii si a fricii. Nu lasati pe nimeni sa va rapeasca speranta si nici bucuria de a trai!”, le-a spus Papa imigrantilor adunati in Piata Sfantul Petru.

In ultimele luni, Europa s-a confruntat cu valuri din ce in ce mai numeroase de refugiati care, dupa ce au fugit din calea razboiului si a persecutiilor, au solicitat azil in statele UE.

Astfel, tarile de pe continent s-au vazut puse in dificultatea de a integra in societate un numar mare de straini, mai ales ca unii cetateni s-au declarat ingrijorati de posibilitatea cresterii ratei infractionalitatii, dar si de costurile pe care le implica sustinerea sociala a migrantilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img