miercuri, 24 aprilie, 2024

Papa Francisc, raspuns amuzant cand a fost intrebat cu cine sa voteze francezii

Distribuie:

Publicat:

Papa Francisc a refuzat sambata sa dea indicatii de vot francezilor pentru a-i departaja pe cei doi candidati la prezidentiale, explicand ca unul, Marine Le Pen, reprezinta “dreapta puternica” si ca nu stie de unde vine Emmanuel Macron, relateaza AFP.

“Va spun sincer, nu inteleg politica interna franceza”, a declarat suveranul pontif in avionul cu care se intorcea din Egipt, intrebat despre tentatia catolicilor francezi pentru votul populist sau extremist.

“Am cautat sa am relatii bune cu fostul presedinte (François) Hollande. A exista un conflict altadata, dar am putut discuta despre acesta”, a adaugat el, referindu-se probabil la dezbaterea pe tema casatoriei intre persoane de acelasi sex ori respingerea de catre Vatican a numirii unui ambasador al Frantei homosexual.

“Despre cei doi candidati, nu le stiu povestea. Stiu ca unul reprezinta dreapta puternica, dar celalalt nu stiu de unde vine, deci nu pot da nicio indicatie”, a spus papa Francisc razand, fara sa citeze numele celor doi candidati

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img