miercuri, 24 aprilie, 2024

Papa Paul al VI-lea si arhiepiscopul salvadorian Oscar Romero au fost canonizati la Vatican

Distribuie:

Publicat:

Papa Paul al VI-lea și arhiepiscopul salvadorian Oscar Romero, asasinat în 1980, au fost sanctificaţi, duminică, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc în Piaţa Sfântul Petru.

"Îi declarăm şi îi definim ca sfinţi pe preafericitul Paolo al VI-lea şi Oscar Arnulfo Romero Galdamez", a spus actualul suveran pntif, potrivit Corriere della Sera.

Paul a devenit Papă în anul 1963, după moartea lui Papa Ioan al XXIII-lea, și a condus Biserica Catolică până la moartea sa în anul 1978. În perioada anilor 1960, mulți preoți au părăsit ordinul religios în contextul în care viața religioasă a suferit schimbări majore datorate schimbării vieții sociale. Papa Paul a rămas cunoscut în istorie pentru rolul jucat în diputa privind metodele contraceptive. În anul 1968, acesta a consacrat poziția Bisericii împotriva oricărui tip de metode contraceptive. Născut în anul 1897, Papa Paul, pe numele său real Giovanni Battista Montini, și-a dedicat cariera serviciului diplomatic din Vatican înainte să devină cardinalul Milanului. Papa Paul este al treilea Papă sanctificat de către Papa Francisc de la alegerea sa, acum cinci ani. Primii doi au fost Ioan al XXIII-lea, care a murit în anul 1963 și Ioan Paul, care a murit în anul 2005.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img