joi, 28 martie, 2024

Paradox vasluian : sa ai consum zero dar sa platesti pentru altii – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Dupa Barlad a sosit si randul celor din Vaslui sa se loveasca de fenomenul “ indicelui de corectie” care bate citirea apometrului.

Un vasluian a postat pe reteaua de socializare factura la apa emisa de catre Aquavas. Are de plata 16 metri cubi desi acesta nu a consumat o picatura.

Nemultumirile legate de calcularea facturilor la apa se inmultesc pe zi ce trece fara ca cineva sa fie sanctionat chiar si atunci cand s-a demonstrat ca Aquavas greseste. Cel mai nou exemplu vine de la vasluian care a postat pe reteaua de socializare factura primita de la distribuitorul de apa. Desi acesta avea consum zero era pus sa plateasca 16 metri cubi insemnand pierderile inregistrate intre contorul de bransament si cel de la scara Directorul SC Aquavas Vaslui, Ticu Bahnariu, sustine ca “potrivit legii,cetatenii nu platesc exclusiv consumul din apartamente. Ei sunt coproprietari pe casa scarii, pe instalatiile din ghena, pe subsoluri si trebuie sa participle la toate cheltuielile.  Daca pe contorul de pe domeniul public se inregistreaza un anumit consum care nu coincide cu cel declarat de proprietari, diferenta se imparte in mod egal la toate apartamentele”, a declarat pentru “ Buna ziua, Vaslui” directorul Aquavas, Ticu Bahnariu.

Asadar, acel instrument denumit apometru isi dovedeste ineficienta in ceea ce priveste utilitatea lui.

BARLADUL, SE INSCRIE SI EL IN ACEST “ TREND”.

Edilul barladean, Dumitru Boros, satul de nemultumirile oamenilor care I se adreseaza in legatura cu pretul apei a intermediat intalnirea dintre asociatiile de proprietari si conducerea SC Aquavas Barlad. Metri cubi de apa pusi in plus a fost subiectul fierbinte al intalnirii. Reprezentantii asociatiilor i-au reprosat managerului Ungureanu ca ar trebui sa se sesizeze din oficiu atunci cand observa ca cineva ofera un index de un metru cub de apa consumat, ca cititorul societatii ar putea sa intre in casa sa citeasca apometru asa cum se intampla atunci cand acestea sunt scoase pentru verificare. Au venit cu exemple concrete de facturare in plus si acum asteptand sa se faca compensarea intre cele doua parti. La toate aceste nemultumiri Vasile Ungureanu a afirmat ca “ nu e de datoria mea sa fac acest lucru, interesul meu este sa facturez cat mai multa apa. Contorizarea pe casa scarii ar fi solitia pentru ca se fura!”

Scurt si la obiect! Se pare ca avem doar obligatii nu si drepturi!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img