marți, 19 martie, 2024

PARADOXAL! Orasul in care iluminatul stradal e o problema, dar se pun beculete de Craciun, de 460.000 de euro!

Distribuie:

Publicat:

Situatie paradoxala la Galati. Orasul are beculete de sarbatori, dar nu are iluminat stradal. Contractul pentru administrare acestui serviciu a expirat acum doua luni. Noaptea, luminile se aprind, dar nu peste tot. Sunt zeci de strazi unde sunt avarii si nu are cine sa repare sistemul.

Una dintre principalele strazi din centrul orasului este pustie. Oamenii ocolesc aceasta zona pentru ca felinarele nu se aprind, iar, dupa lasarea serii, aici este bezna. Problemele au aparut in urma cu doua luni, dupa ce contractul cu firma care asigura intretinerea sistemului public a expirat,iar licitatia pentru a stabili un nou administrator s-a blocat din cauza contestatiilor. Ionut Pucheanu, primarul municipiului Galati: „In momentul de fata, este liber pentru absolut toata lumea sa faca contestatie din rea-credinta sau uneori justificat, exista si varaianta justificata. Dar uitati-va ca o comunitate de 300.000 de locuitori este blocata.”

In timp ce autoritatile se lupta cu birocratia, oamenii sunt nevoiti sa mearga pe strazi unde nu este aprins nici macar un bec.

„Stau la camine studentesti si nu e curent, nu e lumina, la parc nu e curent. Pai mi-e teama, dar ce sa fac, de nevoie, iacata merg, nu am incotro.”

„De asta le platim taxe si impozite sa ne puna lumina peste tot . Macar lumina.”

„Este vina Primariei, oamenii care dirijeaza acest oras, care pur si simplu… e deplorabil! Am ajuns de rasul lumii, de rasul curcilor.” In schimb, Galatiul are iluminat festiv de sarbatori, care va costa orasul 460.000 de euro. Pe mai multe strazi au fost deja montate instalatii si perdele luminoase.
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img