joi, 18 aprilie, 2024

Parintele Celestin Ceusan, acuzat ca a purtat discutii cu continut homosexual, a fost eliberat din functie

Distribuie:

Publicat:

Staretul Manastirii Prislop, judetul Maramures, parintele Celestin Ceusan, a fost eliberat din functie si mutat disciplinar la alta manastire dupa aparitia unei discutii cu continut homosexual pe o retea de socializare intre acesta si un fost calugar, transmite corespondentul MEDIAFAX.


Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, ca ancheta de la Manastirea Prislop este in desfasurare.

In cazul in care impotriva parintelui Celestin se vor aduce probe agravante, acesta ar putea fi caterisit.

”Mi s-a comunicat de la Episcopia Maramuresului si Satmarului ca fostul parinte staret al Manastirii Prislop, Celestin, a fost audiat, miercuri, de catre autoritatile bisericesti de la Baia Mare si s-a decis scoaterea lui din manastire, i s-a luat atributia de staret, a ramas simplu monah, si a fost mutat disciplinar la o alta manastire. Parintele Celestin a recunoscut ca a fost implicat in acel dialog incriminatoriu pentru el. E un inceput de ancheta, cercetarea continua si daca se aduna si alte probe agravante impotriva sa, pedeapsa poate sa meraga pana la caterisire. Va fi, probabil, rechemat, se va discuta cu el, dialogul in care a fost implicat este unul descalificant pentru el. Sanctiunea finala nu s-a dat, urmeaza”, a spus Banescu.


Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img