marți, 23 aprilie, 2024

Parintele Cleopa, despre grija cea mai mare de Anul Nou

Distribuie:

Publicat:

Incepand de la Anul Nou, grija noastra cea mai mare trebuie sa fie alta, spune Parintele Cleopa. Cel mai mare lucru este sa ne innoim viata, sa luam aminte, cu fiecare an nou, sa lasam cate un pacat care ne stapaneste cine stie de cand si sa punem in locul lui o virtute, potrivit ganduridinierusalim.ro.

Sa iertam greselile celor ce ne-au suparat, sa-i iertam pe toti, sa incepem anul nou cu inima curata si cu credinta in Dumnezeu. Sa nu incepem la crasma, cu betie, cu fluiere, cu cate si mai cate petreceri. Ca daca incepi bine din ziua intai, fiindca ziua buna se arata de dimineata, asa o sa-ti mearga tot timpul!

Du-te prin sate acum, in noaptea aceasta. Este iadul pe fata pamantului. Iata cum stiu oamenii sa multumeasca lui Dumnezeu ca le-a mai dat un an de viata! Dar vine moartea la om si-l strange de gat, de nu mai poate spune nici preotului ce a facut, ca i-a legat limba! Cat ar mai avea el atunci sa-i mai dea Dumnezeu un ceas. Dar nu-i mai da! Este randuit: cand ti-o veni ceasul, te ia si te duce. Ai vrea sa te rogi: „Doamne, mai da-mi un minut!” Dar nu-ti mai da! Ai avut destule! Dumnezeu este prea drept! Ti-a dat vreme, dar n-ai vrut sa te indrepti, sa te pocaiesti, sa plangi, sa te rogi! Ti-a dat atatia ani de viata si n-ai avut nici o grija. Si atunci vei vedea ca nu mai este pocainta in timpul mortii.

Deci, sa ne gandim ca, trecand un an de zile, foarte mult trebuie sa plangem lui Dumnezeu, ca n-am facut nimic bun si sa-I multumim ca ne-a ajutat cu mila si cu indurarea Lui sa trecem iarasi 365 de zile si sa ajungem pana azi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img