joi, 18 aprilie, 2024

Parintele Necula, despre centenarul Marii Uniri: Anul viitor va trebui sa postim. Sa postim de rautate si de prostie, de mediocritate

Distribuie:

Publicat:

Preotul Constantin Necula a vorbit despre Romania in centenarul Unirii, despre ce dezbina societatea romaneasca, despre ce ne impiedica sa progresam si cum am putea depasi aceste tare ce par, in momentul actual, absolut insurmontabile.

”Traim intr-o tara cu patimasi negativi, care se bat pe cine sa scoata in strada, pe cine sa se bata cu cine. Cred ca exista si o Romanie paralela, intre toate statele paralele – Romania oamenilor care nu vor decat sa fie verticali. (…)

Tot atat de greu ne este sa ramanem uniti, cat ne-a fost sa ne unim. In continuare suntem regionalisti, in continuare 'ne mistocarim' unii pe altii, in continuare unii suntem mai buni decat altii. Dar exista o Romanie frumoasa, care trece dincolo de toate aceste absurditati si aceasta este Romania care a murit. Eroii din trecatorile dintre Transilvania si restul regiunilor din tara ne invata ca articularea unei tari se face pe jertfelnicie, nu pe politica. Cred ca anul viitor este un an in care va trebui sa postim. Sa postim de rautate si de prostie, de mediocritate. Sa incercam sa facem lucrurile asa cum se fac, adica rugandu-ne mai mult si vorbind mai putin.

Cred ca e timpul sa invatam, daca se poate, sa ne respectam profesiunile: sa nu mai punem ingineri la Invatamant si invatator la constructia de autostrazi, ca a iesit prost. A fost prima boala din Romania – sa punem neprofesionisti in functii de facatori de minuni – si nu au iesit minunile”, a declarat preotul Necula luni seara, la vernisajul unei expozitii dedicate anului 1918 la Sibiu. Si nici nu ne-ar fi atat de greu s-o facem, dar, suntem romani…

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img