joi, 28 martie, 2024

Parintele Pantelimon de la Ghighiu: O minune a Parintelui Arsenie Boca, dupa moarte

Distribuie:

Publicat:

Intr-un interviu acordat recent, parintele Pantelimon de la Ghighiu a vorbit despre Parintele Arsenie Boca, facant o serie de marturisiri inedite.

“Parintele a vazut ca lumea il iubea si se temea ca unii pot cadea in idolatrie. Si le spunea tuturor: “Voi veniti dupa cuvant de folos si apoi asteptati sa va mantuiesc, dar eu nu pot asta. Eu pot doar sa va trezesc din pacatele in care traiti. Pentru ca viata asta e scurta, iar cealalta e vesnica si n-as vrea sa plangeti la ziua Judecatii“. De aceea, Parintele nu prea primea sa i se sarute mana. Totusi, unora le permitea. Si l-am intrebat de ce pe unii din oamenii care vin la el ii lasa sa-i sarute mana. Mi-a zis: ‘Acestia ma vad pentru ultima oara’. Erau din cei care se opuneau comunismului si care apoi au murit in munti si in inchisori”, a povestit parintele Pantelimon de la Ghighiu.

“Avea o seninatate de mare rugator. Dar cand se supara, se incrunta putin, fara sa i se intunece chipul. Iar daca erai vinovat, te privea de simteai ca nu-i poti ascunde nimic. Dragostea la el o simteai daca-l cunosteai. Era ca acei tarani care-si saruta fiii doar in somn. Cand greseai, nu te certa, nu ridica glasul, dar te privea intr-un anume fel. Cum si atunci cand meritai laudat, nu iti cauta in coarne, ci te privea si stiai ca meriti sa fii laudat. Plangea cand se ruga. L-am surprins odata la chilie, cu lacrimi pe obraji. Pe urma si in altar l-am vazut lacrimand, cand slujea. Plangea pentru pacatele oamenilor. Ii era necaz ca oamenii nu vor sa se indrepte si se duc astfel de la Fata lui Dumnezeu”, a adaugat acesta.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img