joi, 25 aprilie, 2024

Parlamentarii Uniunii Europene au aprobat cresterea importurilor americane de carne de vita in UE

Distribuie:

Publicat:

Parlamentarii Uniunii Europene au aprobat, joi, creșterea importurilor americane de carne de vită în UE, o acțiune luată în vederea calmării tensiunilor transatlantice, transmite Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Totuși, europarlamentarii au criticat tarifele majorate impuse de președintele SUA, Donald Trump, asupra importurilor de metale, fâcând referire și la amenințare pe care oficialul statului american a făcut-o cu privire creșterea taxelor referitoare la mașinile și piesele auto din Uniunea Europeană.

Parlamentul European a aprobat cu 457 voturi pentru, 140 împotrivă și 71 de abțineri în favoarea unui plan care să permită fermierilor americani o creștere a cotei existente, de 45.000 de tone, începând cu cu anul 2020.

Votul a venit cu o rezoluție, prin care se solicită eliminarea tarifelor americane asupra oțelui și aluminiului din UE, dar și retragerea amenințării lui Trump de a crește tarifele asupra mașinilor din Europa.

Acordul privind carnea de vită este conceput pentru a soluționa o dispută care datează din 1981, atunci când UE a interzis utilizarea hormonilor de creștere în carne pentru întregul bloc european, inclusiv în privința importurilor.

În cele din urmă, UE și Statele Unite au încheiat un acord în 2009, pentru a acorda o cotă admisă pentru importurile de carne de vită fără hormoni, care se ridică, în prezent, la 45.000 de tone.

În cadrul acordului care a fost revizuit, fermierii americani vor putea suplimenta cota cu 18.500 tone, iar după o perioada de șapte ani, cantitatea suplimentară va crește la 35.000 de tone.

"Mesajul acestui acord este clar: am dori să eliminăm tensiunile comerciale cu SUA, dar dorim să vedem aceleași eforturi din cealaltă parte a Atlanticului", a declarat Bernd Lange, șeful Comitetului Comercial al Parlamentului, potrivit sursei citate.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img