News Flash:

PART../?:Vasile Puiu are extraoptiune de convorbiri nelimitate pe banul public

1 Mai 2016
2530 Vizualizari | 0 Comentarii
Aroganta primarului Vasile Puiu este nelimitata si asta cu atat mai mult daca privim facturile de la telefonia mobila. Nu ar fi nimic rau in asta daca nu ar fi fost facute din banul public.
Astfel, din auditarea esantionului stabilit pentru categoria de operatiuni "Cheltuieli cu bunuri si servicii", edilul Vasile Puiu a efectuat pe anul 2014, plati reprezentand abonamente si convorbiri telefonice mobile peste servicii pe mobil care nu se justifica, neavand legatura cu activitatea institutiei, in valoare de 2.692 de lei.

Primarul, a ticluit desfasuratorul facturilor deoarece, in urma controlului lipsesc paginile anexate de unde reies numerele pe care acesta le-a contactat.

Convorbirile lui Vasile Puiu pentru anul 2014 au costat 3.250 de lei (2.629 lei prejudiciu si 621 de lei penalitati) iar pentru perioada 2012-2013, 1.581 de lei (1.058 lei prejudiciu si 523 de lei majorari) .

Dupa ce ca a vorbit la telefon pe banul public, aroganta lui Vasile Puiu nu se opreste aici.
La categoria Bunuri si servicii, primarul a achizitionat produse alimentare de la SC Stinlivio SRL Husi, in valoare de 972 de lei.

Efectuarea unor astfel de cheltuieli din bugetul local NU ESTE PERMISA de legislatia in vigoare, intrucat nu au legatura cu obiectul de activitate al unitatii administrative-teritoriale, acela de a rezolva si gestiona in nume propriu si sub responsabilitatea lor o parte importanta a treburilor publice, in interesul colectivitatii locale pe care o reprezinta.
Suma de 972 de lei reprezinta decontarea unor cheltuieli de protocol, fara ca acesta sa fie legate de domeniul de activitate al edilului si fara existenta unei prevederi legale permisibile.

Primarul Vasile Puiu, se plimba pe banii comunitatii. Tot din categoria Bunuri si servicii, reiese ca edilul a calatorit in Italia,in localitatea Piertracatella, in vederea realizarii unei infratiri intre localitati, fara a avea vreo hotarare de consiliu local iar din bugetul comunei s-au decontat cheltuieli de transport pentru 4.400 de kilometri dar si diurna de 35 de euro /zi pentru 11 zile. Valoarea abaterii insumeaza 3.978 de lei din care 3.832 de lei prejudiciu cauzat de decontarea eronata a cheltuielilor de deplasare dar si majorari.

Calculele lui Vasile Puiu s-au incurcat si la consumul de carburant. Nu stim cum se face dar NU poate justifica situatiile intocmite privind consumul de combustibil. Pentru anul 2014, suma de 8.075 lei reprezentand carburant achizitionat NU a putut fi justificata de entitate. Nici pentru anul 2013 , primarul nu poate justifica suma de 1.350 de lei.

Din raportul emis de Curtea de Conturi a Romaniei, reiese clar ca primarul in functie al comunei Vetrisoaia, Vasile Puiu si-a insusit banul public. A profitat de banul public  pentru a-si satisface unele placeri sub pretext de "interes de serviciu" iar acum nu le poate justifica.

A vorbit, a baut, a mancat, s-a plimbat, a investit prost, nu a aplicat corect legislatia in vigoare si acum ravneste la un nou mandat. El vrea sa fie din nou administratorul comunei pe care a transformat-o intr-un SRL .

Dezvaluirile investitiilor proaste facute de Vasile Puiu continua si in editia de maine cand va vom dezvalui si decizia echipei de audit a Curtii de Conturi a Romaniei in cazul sau.
Distribuie:  
Loading...

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1041 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013673 (s)