marți, 23 aprilie, 2024

Partidul presedintelui Erdogan legifereaza combaterea terorismului dupa incetarea starii de urgenta in Turcia

Distribuie:

Publicat:

Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) al preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a depus luni în parlament un proiect de lege privind combaterea terorismului, în contextul încetării stării de urgenţă, informează DPA.

Bulent Turan, viceliderul AKP, a precizat că actul normativ cu 28 de articole se bazează pe legislaţia internaţională şi europeană, iar proiectul a fost transmis partidelor de opoziţie înainte de a fi înregistrat la parlament.

Starea de urgenţă – instituită în Turcia după puciul eşuat din iulie 2016 şi prelungită de şapte ori cu câte trei luni – ia sfârşit joi la ora locală 01.00, aşa cum a promis Erdogan în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din iunie anul acesta.

În timpul stării de urgenţă, reprimarea loviturii de stat a dus la arestarea a 70.000 de presupuşi participanţi şi simpatizanţi şi la excluderea din administraţie şi armată a 110.000 de oameni, potrivit presei de stat.

"Să sperăm că nu vom mai fi împinşi niciodată într-un sistem constituţional cum este starea de urgenţă", a declarat Turan. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img