joi, 28 martie, 2024

Pasagerii din microbuzul groazei de la Buzau au vazut trenul intrand in ei: “Murim!”

Distribuie:

Publicat:

Inconstienta unui sofer de microbuz a ucis patru oameni si pe alti 12 i-a trimis direct in spital. Accidentul feroviar din Buzau s-a produs din cauza neatentiei celui de la volan, acuza mama unui supravietuitor. Fiul ei i-a povestit ca soferul nici macar nu a realizat ca se apropie de calea ferata. "In microbuzul lui urla muzica, iar el era mai concentrat la telefon", spune femeia. Politistii confirma ca nu s-a respectat nicio regula de circulatie.

ALERTA Accident CUMPLIT: Un tren a intrat intr-un microbuz, sunt cel putin 4 MORTI FOTO

Mama uneia dintre victime: Soferul vorbea tot timpul la telefon, conducea doar cu coatele si fetele fumau, se distrau, muzica la maximum, nu a vazut, nu a auzit absolut nimic. A intrat prin bariera si in momentul ala toti din microbuz au strigat "Murim"

Asta s-ar fi intamplat cu cateva clipe inainte ca microbuzul cu 15 pasageri la bord sa fie izbit in plin de tren. Soferul ar fi realizat prea tarziu ca se apropie de calea ferata. 

Mama uneia dintre victime: Baietii din masina au strigat ca vine trenul, dar soferul nu a auzit. Si cand au ajuns pe linie, atunci a franat. In fata, fetele erau cu picioarele pe bord. Au strigat baietii si el nu a auzit. Nu a vrut nimic, era mai concentrat la o convorbire telefonica 

Patru persoane au murit in tragedia de la Buzau

Intr-o clipa, microbuzul in care se aflau a ajuns un morman de fiare.

Autoritatile au activat imediat planul rosu de interventie. Dar pana la venirea salvatorilor, oamenii care erau in tren au sarit in ajutorul victimelor. 

Neatentia soferului a condamnat la moarte patru oameni. O femeie in varsta de 68 de ani din Galati si doi tineri, de 24 si 36 de ani, din Vrancea, au murit pe loc.

Dimineata, o femeie de 24 de ani din Galati s-a stins in mainile medicilor, la spital. Soferul si alti 11 calatori sunt grav raniti.

15 medici au fost adusi de acasa special pentru acest caz

Pentru salvarea lor, spitalul a activat planul alb de interventie, iar 15 medici au venit de acasa. 

Claudiu Damian, manager Spitalul Judetean Buzau: Am luat legatura cu seful de la UPU. Dansul a facut adunarea pentru personalul de la UPU, eu am dat telefone la sefii de sectie respectiv ATI, radiologie, ortopedie si am spus sa vina toti 

Cursa infernala a inceput ieri, la ora 12, in judetul Bihor. Potrivit foii de parcurs, aici s-ar fi imbarcat 20 de oameni care abia ajunsesera in tara, dupa ce au muncit in Franta si Germania.

Ar fi trebuit sa petreaca sabatorile pascale cu familiile lor. Patru calatori au pacalit moartea, dupa ce au coborat pe drum, inainte de producerea accidentului. 

Soferul avea 51 de ani si detinea atestat pentru transportul de persoane. In trecut, ar fi fost politist. 

Soferul microbuzului, fost politist, a incalcat toate regulile

Asta nu l-a impiedicat sa incalce toate regulile, fara sa se gangeasca o clipa ca 20 de oameni si-au pus vietile in mainile sale, pentru a-i duce acasa. 

Accidentul e greu de explicat chiar si pentru anchetatorii care incearca sa afle cum a fost posibil ca un sofer profesionist sa nu vada si sa nu auda trenul. 

Silviu Dinu, seful Politiei Rutiere Buzau: Se pare ca mai erau masini stationate. Am si demarat verificari pentru identificarea conducatorilor auto si audierea acestora 

Toti supravietuitorii vor fi audiati. Soferul este cercetat pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa.

Chiar luna trecuta a fost amendat pentru ca nu a respectat timpii de odihna. In Romania, deseori soferii isi incearca norocul la trecerea de cale ferata.

Doar in ultimul an, au fost aplicate 80 de mii de amenzi pentru cei care nu respecta regulile care pot salva vieti. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img