vineri, 29 martie, 2024

Pastila impotriva mahmurelii: un antidot a fost testat cu succes

Distribuie:

Publicat:

Intoxicarea cu alcool este una dintre cele mai mari probleme la nivel mondial si este o cauza principala a mortilor premature si a dizabilitatilor la persoanele cu varstele cuprinse intre 15-49 de ani. Din aceasta cauza, o echipa internationala de cercetatori a creat un antidot care a fost testat cu succes pe soareci.

Inspirati de abordarea organismului de a dezintegra alcoolul, profesorul Yunfeng Lu si studentul sau Duo Xu, de la Universitatea California, Los Angeles, si profesorul Cheng Ji, un expert in boli hepatice de la Keck School of Medicine de la Universitatea California, au ales trei enzime naturale care transforma alcoolul in molecule inofensive, scrie descopera.ro, care citeaza The Conversation.

Partea dificila a fost administrarea acestor enzime in ficat intr-un mod sigur, atat pentru enzime, cat si pentru organism. Savantii le-au invelit in nanocapsule realizate dintr-un material deja aprobat de U.S. Food and Drug Administration. Acestea au fost injectate in venele soarecilor in stare de ebrietate, devenind, odata ajunse in ficat, mini-reactoare de digerare a alcoolului. Nivelul de alcool din sangele soarecilor a scazut cu 45% in doar patru ore, comparativ cu grupul de control, caruia nu i-a fost administrat medicamentul. In afara de abilitatea de a elimina alcoolul mai repede si de a preveni intoxicarea, medicamentul va proteja ficatul de efectele nocive ale alcoolului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img