sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Pastilele de slabit, eficiente sau nu? Vezi ce spun specialistii

Distribuie:

Publicat:

Din dorinta de a pierde rapid surplusul de kilograme, unii oameni apeleaza la tot felul de pilule. Inainte de a ceda si tu acestei tentatii, intreaba-te si informeaza-te pentru a afla daca aceste pastile de slabire au efecte dovedite.

Industria pilulelor de slabit depaseste 13 miliarde de dolari si creste odata cu numarul persoanelor supraponderale si obeze. Vestile pentru amatorii de modalitati usoare de a pierde din greutate fara niciun efort nu sunt insa bune.

Ce spun studiile stiintifice
In cadrul unui Congres International de Obezitate tinut la Stockholm in 2011, specialistii au prezentat rezultatele unor studii care testau pastilele de slabit, noua dintre cele mai utilizate astfel de suplimente. In cadrul studiului, o parte din lotul de pacienti au primit suplimentele conform dozajului fiecaruia, iar altii au primit doar pastile placebo.

Dupa opt saptamani, rezultatele au fost aceleasi, atat pentru cei care au luat suplimentele pentru slabit, cat si pentru persoanele care au fost “tratate” cu placebo. Astfel, concluzia a fost clara: nu numai ca aceste pastile sunt ineficiente, dar pierderile in greutate sunt doar de natura efectului placebo. Mai mult, testele de laborator au indicat anumiti compusi periculosi.

Raportul publicat in decembrie 2010 in Nutrition Bulletin inventariaza minutios studiile facute de mai multi specialisti, cu acelasi rezultat: nicio diferenta statistica semnificativa intre grupurile carora li s-au administrat pastile de slabit si grupurile care au primit placebo.

Calea sigura pentru slabire
La aceeasi concluzie a ajuns si un alt studiu similar efectuat in 2011 de Centrul de Management al Greutatii de la Universitatea John Hopkins din Baltimore.

“Este potrivit sa subliniem ca cea mai generala si sanatoasa abordare a controlului greutatii este inlocuirea alimentelor hipercalorice si a celor procesate cu alimente cu putine calorii, reducand astfel aportul energetic total.”

Cu alte cuvinte, consumati mai multe legume, fructe, cereale integrale, peste si carne slaba si evitati sau macar reducerti consumul de alimente procesate sau de tip fast-food. Este singura cale de a pierde in greutate fara reducerea volumului de hrana si fara compromisuri privind valoarea nutritiva a dietei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img