vineri, 29 martie, 2024

Patriarhia de la Moscova infirma o posibila vizita a Papei Francisc in Rusia

Distribuie:

Publicat:

Posibilitatea efectuării de către papa Francisc a unei vizite în Rusia nu a fost discutată în cadrul deplasării şefului Departamentului pentru relaţii internaţionale al Bisericii Ortodoxe Ruse, mitropolitul de Volokolamski, Ilarion, săptămâna trecută la Vatican, a indicat un purtător de cuvânt al Patriarhiei ruse, citat de agenţia de presă TASS preluată de Agerpres. 

Anterior, în unele media a apărut informaţia că Suveranul Pontif ar putea să efectueze o vizită în Rusia în 2019, indică agenţia de presă rusă. 

'Problema vizitei papei în Rusia nu se află pe ordinea de zi. Mitropolitul Ilarion nu a discutat acest subiect în timpul ultimei sale întâlniri cu cardinalul (Kurt) Koch', a menţionat şeful Departamenului sinodal pentru comunicarea cu societatea şi mass-media al Patriarhiei ruse, Vladimir Legoida într-o postare pe Telegram. 

AFP, citând RIA Novosti, a informat că mitropolitul Ilarion s-a deplasat vineri la Vatican pentru discuţii cu uşile închise cu papa Francisc pe tema recunoaşterii unei biserici independente în Ucraina de către Patriarhia Ecumenică de la Constantinopol. 

La Sfântul Sinod din 9-11 octombrie, Patriarhia Ecumenică a decis recunoaşterea unei Biserici Ortodoxe independente în Ucraina, punând astfel capăt celor 322 de ani de tutelă religioasă a Moscovei şi i-a restabilit canonic în rangul lor ierarhic pe principalii lideri ai facţiunilor schismatice ucrainene. 

Decizia a provocat critici din partea Bisericii ruse, care a decis ruperea tuturor legăturilor cu Patriarhia Ecumenică de la Constantinopol.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img