marți, 19 martie, 2024

Patroni vasluieni scoliti de inspectoratul teritorial de munca

Distribuie:

Publicat:

Programul Cadru al Inspectoratului Teritorial de Munca Vaslui, aprobat pentru anul 2018, in domeniul relatiilor de munca au fost propuse urmatoarele actiuni de informare si constientizare :

-Actiune de informare si constientizare a angajatorilor si a angajatilor, cu privire la beneficiile muncii declarate si dezavantajele muncii nedeclarate.

-Activitate de informare si constientizare a angajatorilor si a angajatilor, cu privire la aplicarea legislatiei nationale privind detasarea lucratorilor in cadrul prestarii de servicii transnationale.

-Eveniment de informare si constientizare a cetatenilor romani aflati in cautarea unui loc de munca in strainatate, cu privire la riscurile la care se pot expune prin necunoasterea prevederilor legale.

-Actiune de informare si constientizare a cetatenilor straini aflati pe teritoriul Romaniei, cu privire la conditiile de angajare si la drepturile pe care le au ca lucratori in Romania.

-Activitate de constientizare si control a factorilor interesati, cu privire respectarea legislatiei specifice privind ucenicia la locul de munca si efectuarea stagiului pentru absolventii de invatamant superior.

-Actiuni de informare si constientizare a angajatorilor, cu privire la prevederile legale referitoare la registrul general de evidenta a salariatilor.
-Eveniment de informare si constientizare a angajatorilor, cu privire la obligatiile ce le revin conform Legii nr. 62/2011 a dialogului social, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

 -Actiuni de informare si constientizare a angajatorilor, cu privire la activitatea de inregistrare a zilierilor conform prevederilor Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri, modificata si completata si a normelor de aplicare a acesteia.
 
In vederea realizarii actiunilor de informare si constientizare din programul cadru propriu de actiuni pentru anul 2018 Inspectoratului Teritorial de Munca se vor organiza Inspectoratul Teritorial de Munca Vaslui, va organiza trimestrial la sediul propriu si la puntele de lucru ale inspectoratului din municipiile Barlad si Husi, sesiuni de  informare si constiantizare.

Astfel, in vederea realizarii actiunilor din programul cadru propriu in trimestrul I 2018 vor fi organizate sesiuni de informare si costientizare dupa cum urmeaza:
 
27.03.2018, ora 10.00 – Vaslui;
28.03.2018, ora 11.00 – Barlad;
29.03.2018, ora 11.00 – Husi;
 
In cadrul sesiunilor vor fi prezentate detaliat prevederile actelor normative care reglementeaza cadrul legislativ de desfasurare a tuturor activitatilor si categoriilor ocupationale la care se refera actiunile mai sus enumerate.  
 
 
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img