vineri, 29 martie, 2024

Patru frati si-au pierdut viata intr-un incendiu. Apel disperat al reprezentantilor ISU

Distribuie:

Publicat:

Un incendiu izbucnit intr-o locuinta din Timisoara a curmat joi viata a patru frati. Copii au foat lasat singuri in casa, in timp ce parintii erau plecati la vecini. Din pacate in momentul in care au ajuns echipele de pompieri si cele medicale nu au resit sa mai faca nimic pentru micutii, cu varste cuprinse intre 7 luni si 6 ani, care si-au gasit sfarsitul in flacari. Reprezentantii ISU au lansat un mesaj in mediul virtual prin care ii atentioneaza pe parintii care isi lasa nesupravegheati copii ca neglijenta distruge vieti.

„Cat costa neglijenta?

Credem ca pretul este prea mare, iar interventia de noaptea trecuta ne-a confirmat acest lucru.
Alarma s-a dat in jurul orei 22:35, cand o persoana a sunat la 112 si ne-a anuntat disperata ca a luat foc casa vecinilor si ca in interior sunt surprinsi de incendiu 4 copii. La o astfel de veste nu mai stai sa pui alte intrebari, ci te gandesti cum sa „zbori” mai repede ca sa ajungi acolo si sa poti fi de folos. Intr-adevar, colegii nostri aproape au zburat pana la adresa indicata, deoarece in mai putin de 5 minute primul echipaj de interventie a si ajuns la incendiu.

Cu inima stransa, salvatorii s-au organizat rapid

Ce a urmat e un tablou sinistru si tragic care va ramane adanc amprentat in memoriile salvatorilor care au intrat in casa in noaptea tragediei. Incendiul se manifesta violent pe holul imobilului si intr-o camera in care se aflau si cei 4 micuti. Lambriurile de lemn de pe peretii incaperilor au facilitat propagarea incendiului cu o repeziciune de nedescris, iar fumul era atat de dens ca nu puteai sa vezi nimic in fata ta nici macar la jumatate de metru. Cu inima stransa, salvatorii s-au organizat rapid prin constituirea unor echipe de cautare-salvare, concomitent cu actiunea pentru localizarea si stingerea incendiului si ventilarea spatiului incendiat.

Cu toate eforturile, vestile tragice din interior au urmat una dupa alta. 4 la numar. 4 copii cu varstele cuprinse intre 7 luni si 6 ani au pierit intr-un mod tragic, iar alte 4 persoane au ajuns la spital cu intoxicatii. 4 destine frante de un cos de fum care nu a fost verificat si izolat corespunzator.
Cat costa neglijenta?

Probabil colegii nostri care au copii acasa si care aseara i-au vazut pe acesti micuti va vor spune ca neglijenta ne costa enorm de mult. Pe unii ii costa propria viata, pe altii vietile celor mai dragi suflete iar pe altii agoniseala de o viata. Poate esti unul dintre acele persoane care gandesc ca „Mie nu mi se poate intampla”. Intr-adevar, tie poate nu ti se va intampla, dar de ce sa „testam” aceasta teorie, cand putem doar sa fim precauti si sa ne luam toate masurile de siguranta pentru noi si pentru cei dragi ai nostri?!”, transmite ISU Timis

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img