vineri, 26 aprilie, 2024

Patru tendinte in sanatate care iti pun viata in pericol

Distribuie:

Publicat:

Uneori, tendintele din sanatate si nutritie iti pot face mai mult rau decat bine. Iata patru dintre ele la care ar trebui sa fii atent daca le urmezi.

1. Antrenamentele intense
Persoanele care isi doresc un corp de invidiat cred ca asta se intampla peste noapte. Insa un studiu recent realizat de Universitatea Rutgers arata ca cei care fac antrenamente intense sunt predispusi la dureri de genunchi si umeri. Asadar, daca esti la inceput de drum, ai rabadare. Antrenamentele intense iti vor face mai mult rau.

2. Pasta de dinti cu carbune

Recent, carbunele medicinal a devenit un trend, atat in sanatate, cat si in frumusete. Atentie insa daca ai decis sa folosesti pasta de dinti cu carbune activ! Trebuie sa stii ca acesta este abraziv si nu curata doar suprafata dintelui, ci si o parte din smalt. Folosit o perioada indelungata, dintii vor deveni mai sensibili si mai fragili.

3. Fumat vs. vapat
Tigarile electronice (IQOS) au castigat tot mai mult teren in ultima perioada. Se crede ca sunt mai putin daunatoare decat tigarile, insa este acest lucru adevarat? Deoarece tigarile electronice incalzite genereaza aerosoli de nicotina, ele se dovedesc a fi chiar mai daunatoare decat cele traditionale.

Pe baza rezultatelor unor studii privind epiteliul bronsic la persoanele care fumeaza IQOS, tigarile electronice pot duce la inflamatii si la alte consecinte negative pentru plamani si caile respiratorii. Pe termen lung, poate duce la boli pulmonare obstructive cronice si la cancer.

4. Exercitiile kegel
Concepute atat pentru femei, cat si pentru barbati, exercitiile kegel ar trebui sa intareasca muschii de la nivelul pelvisului, daca sunt facute corect. Putini stiu insa ca aceste exercitii au si o multime de contradictii. De exemplu, daca o persoana sufera de incontinenta urinara, acest exercitiu poate agrava boala. Mai mult decat atat, multi oameni fac acest exercitiu gresit sau fac prea multe repetari, sperand sa obtina un rezultat mai rapid.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img