vineri, 19 aprilie, 2024

Pe cine ajuta masajul Shiatsu

Distribuie:

Publicat:

Masajul SHIATSU este un stil modern de masaj care isi are originea in Japonia. El combina tehnici de masaj oriental cu notiuni de anatomie si fiziologie din medicina actuala. Filozofia pe care se bazeaza masajul SHIATSU este cea orientala a holismului conform careia organismul este intr-o permanenta relatie cu universul. Etimologia cuvantului SHIATSU este SHI – deget si ATSU – presiune, apasare. In esenta, SHIATSU inseamna exercitarea de presiune cu degetul. Dar manevrele masajului SHIATSU contin si presiune exercitata cu palmele sau cotul, pe punctele de acupresura.

Masajul SHIATSU este denumit uneori si fizioterapie japoneza sau acupunctura fara ace pentru ca actioneaza pe principiul traseelor meridianelor energetice. Acest tip de masaj, prin presiunea exercitata sub un anumit unghi si o anumita perioada de timp, are rolul de a debloca si reechilibra aceste trasee energetice prin eliminarea punctelor de blocaj numite TSUBO). Exista mai multe scoli de masaj SHIATSU. Specialistii Centrului Medical de Diagnostic si Tratament "Dr. Victor Babes" folosesc tehnica FOCUS TOUCH SHIATSU (ale carei reguli au fost puse la punct de James Luth). Aceasta tehnica de masaj combina tehnicile traditionale cu tehnici de masaj clasic, masaj suedez, tehnici de stretching, eliberari neurocraniene si sacrale.

Masajul SHIATSU are foarte bun efect decontracturant, analgezic, relaxant, de echilibrare. De aceea este recomandat atat persoanelor care sufera de diverse afectiuni cat si persoanelor sanatoase. Masajul SHIATSU poate fi folosit cu succes in afectiuni precum tendinita, lombosciatica, durerile de spate, de gat, de umeri, in cazuri de insomnie, nervozitate, probleme circulatorii, menstruale, pentru combaterea stresului, anxietatii, oboselii cronice, combaterea unor dureri si chiar eliminarea durerilor. De asemenea, masajul SHIATSU este recomandat si persoanelor sanatoase care doresc mentinerea unei stari de bine prin efectele relaxante si revitalizante pe care le are.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img