vineri, 29 martie, 2024

Penitenciarul Vaslui : proiectie film

Distribuie:

Publicat:

Avand in vedere buna colaborare pe care Penitenciarul Vaslui o are cu Asociatia Grupul de Initiativa si Actiune Vaslui, in baza careia, in luna august 2016, a avut loc o ampla activitate in cadrul careia peretii curtilor de plimbare si ai cailor de acces spre sectiile de detinere au fost pictati de catre artisti consacrati in arta murala sau de simpli detinuti, la solicitarea acestei organizatii de a marca un an de la finalizarea lucrarilor, miercuri, 9 august,  la Penitenciarul Vaslui a avut loc proiectia filmului “6,9 Richter” in regia lui Nae Caranfil; La vizionare au participat 94 detinuti. Suportul logistic si proiectia efectiva a  filmului a fost  realizata de colaboratorii nostri.

Penitenciarul multumeste pentru implicare Grupului de Initiativa si Actiune Vaslui,  intrucat este stiut  faptul ca perioada detentiei este una in care persoana privata de libertate, ar trebui, pentru a nu trai sentimentul desertaciunii si al inutilitatii sa valorifice la maxim singurul bun pe care il mai are si anume “timpul vietii sale”. Tot ce avea pana in prezent, familie, prieteni, relatii, bunuri, statut social, acum ii sunt greu accesibile asteptand si pentru cel mai mic „contact” initiativa celorlalti. Pana si propria lui persoana risca sa se schimbe in contextul „ordinei si disciplinei”, al supraaglomerarii, al luptei pentru supravietuire. Posibilitatea de a  oferi „ceva” care sa-i reprezinte le va conferi persoanelor private de libertate sentimentul utilitatii si sansa de a fi mereu parte din societate.

Penitenciarul are creat un cadru, care poate ca in anumite privinte e inaintea societatii, dar responsabilitatea indeplinirii cu succes a misiunii noastre sociale revine intregii societati;  avem nevoie unii de altii, avem nevoie de a pune interesul general peste interesul personal pentru beneficiul tuturor.

Penitenciarul este  permanent interesat in  dezvoltarea relatiilor cu societatea civila si este receptiv la orice sugestie ce aduce un impact pozitiv asupra comunitatii si persoanelor aflate in custodie

Prin desfasurarea acestei activitati s-a urmarit dezvoltarea unui cadru favorabil de petrecere a timpului liber pentru detinuti, derularea unei actiuni de reintegrare sociala adaptata la specificul asezamantului de detentie si la resursele materiale si umane disponibile, promovarea unui climat psihosocial pozitiv care sa satisfaca nevoile educationale si de socializare ale persoanelor incarcerate, cresterea nivelului de informare si cultura generala, dezvoltarea si stimularea expresivitatii, a creativitatii, si crearea sentimentului de valorizare  persoanelor private de libertate.

.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img