marți, 19 martie, 2024

Pentru a mentine un pancreas sanatos, este foarte important ceea ce mananci

Distribuie:

Publicat:

Pancreasul joaca mai multe roluri importante pentru a te mentine sanatos. El produce o serie de enzime care sunt esentiale pentru digerarea proteinelor ​​si a grasimilor din alimente. De asemenea, produce si hormoni precum insulina, care mentine zaharul din sange la un nivel sanatos.

Atunci cand pancresul este bolnav apar urmatoarele simptome:
– pete pe pancreas
– balonare
– dureri de spate
– pierderea poftei de mancare
– varsaturi
– greata
– diaree
– dureri la nivelul abdomenului superior
– ingalbenirea pielii si a ochilor

10 lucruri despre pancreas pe care trebuie sa le stii

Alimente care vindeca pancreasul
Pentru a mentine un pancreas sanatos, este foarte important ceea ce mananci. Unele tipuri de alimente pot proteja impotriva tulburarilor pancreasului si chiar a cancerului de pancreas:
– peste de mare
– nuci si fasole
– legume, in special verdeturi, crucifere si tuberculi
– fructe, mai putin avocado sau nuca de cocos
– condimente (alegeri bune sunt Cayenne, usturoi, ghimbir, piper negru si curcuma)

Mananca alimente crude si neprelucrate, limiteaza consumul de carne si alege alimentele sarace in grasimi. Dar mai ales, include in dieta cat mai des aceste alimente, pentru a vindeca pancreasul:

Zaharul hraneste cancerul de pancreas

Usturoi
Potrivit unui studiu, consumul de usturoi ajuta la prevenirea cancerului de pancreas. Aceasta se datoreaza in principal sulfului, argininei, seleniului, oligozaharidelor si flavonoidelor. Si alti membri ai familiei Allium, cum ar fi prazul, ceapa si arpagicul au aceasta capacitate.

Curcuma
Proprietatile anti-inflamatorii ale turmericului sunt benefice in numeroase boli precum artrita, boala inflamatorie a intestinului, uveita si chiar pancreatita. De asemenea, curcumina, ingredientul activ din turmeric se spune ca are puternice proprietati anti-oxidante, stresul oxidativ fiind unul dintre factorii implicati in pancreatita.

Spanac
Experti in domeniul sanatatii de la Institutul German de nutritie Potsdam-Rehbruecke au sugerat ca vitaminele B si fierul sunt esentiale pentru mentinerea unui pancreas sanatos. Spanacul este o sursa buna de acesti nutrienti si poate fi consumat intr-o varietate de moduri. Alte frunzele verzi, cum ar fi sfecla elvetiana si mustarul sunt, de asemenea, alimente excelente pentru sanatatea pancreasului.

Varza Kale
La fel ca spanacul, varza Kale este, de asemenea, unul dintre alimentele prietenoase cu pancreasul. Este o sursa buna de kampferol, un flavonoid care scade riscul de cancer pancreatic, precum si al altor tulburari de pancreas.

Fulgi de ovaz
Persoanele care sufera de pancreatita pot avea pierderi in greutate pentru ca acest organ nu produce suficiente enzime pentru a ajuta la digestie. Fulgii de ovaz sunt o sursa buna de fibre dietetice, care consumate impreuna cu proteine ​​slabe pot preveni pierderea in greutate si diabetul. Alte cereale integrale, cum ar fi orezul brun, hrisca si orzul sunt, de asemenea, bune.

Afinele
Si acestea au puternice proprietati anti-oxidante, care va ajuta sa scapati de radicalii liberi din organism responsabili pentru multe boli cronice, precum cancerul. Consumul regulat de afine ajuta la mentinerea pancreasului in stare buna.

Ciuperci Reischi
Un raport publicat in American Journal of Medicine chineze in 2011, a aratat ciupercile Reishi au capacitatea de a inhiba cresterea celulelor canceroase si au fost recomandate ca tratament in pancreatita.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img