joi, 28 martie, 2024

Pentru mamele de baieti! Acest articol te va invata cum sa te desparti de fiul tau, cum sa-l imparti cu alta femeie si sa fii fericita

Distribuie:

Publicat:

Atunci cand s-a nascut, multa vreme nu ti-ai putut reveni din socul de bucurie. Statea langa tine micut, firav, adevarat – fiul tau. Isi tuguia amuzant buzele, se uita la tine cu niste ochi rotunzi si dadea neindamanatic din manute si picioruse. Stiai ca viata lui depinde numai de tine: de aceea te trezeai noaptea, il alaptai, il schimbai. Il simteai atat de profund ca pe tine insati.

Apoi iti amintesti cum plangea atunci cand l-ai dus pentru prima data la gradinita si nu vrea sa se desparta de tine, atat de mare, calda, iubita. Sau cum veneati seara acasa si el te intreba de ce luna merge odata cu voi, de ce pisica spune „miau”, de ce tata tuseste, de ce bunica poarta sticla la ochi.

Nu poti sa uiti nici privirea lui nedumerita cand a mers in clasa I. Nu intelegea de ce trebuie sa stea atata timp pe scaun, daca el isi dorea sa mearga la joaca. Apoi prima vanataie de la mersul pe skateboard. Primele jocuri la calculator, pe care tu nu puteai sa le intelegi. Timpul zbura ca vantul. Primul telefon, primul sms de la o fata.

Si iata asa au trecut anii si daca pentru tine au zburat ca o zi, pentru el au fost plini de evenimente, trairi, experiente, maturizare…

Ultimul sunet… tu ii legai cravata. Inmanarea diplomei. Lacrimi in ochii fiului, profesorilor, in ai tai.

Apoi ti-a prezentat-o pe Irina, dupa o perioada pe Cristina, iar peste un timp ti-a spus ca se insoara cu Adela.

Ai inceput sa intelegi ca el pleaca, se departeaza tot mai mult de tine. Acum va avea cine sa-i lege cravata si sa-i prepare micul dejun. Va trebui sa te impaci cu gandul ca fiul tau a pasit in viata matura.

Nu-l incurca. Nu bate zilnic la usa lui, n-o verifica pe ea cum ii prepara dejunul, pranzul sau cina, nu-i reprosa nimic chiar daca nu totul ii reuseste, ea nu are inca destula experienta. Ea este asa cum este si fiul tau o iubeste. De aceea iubeste-o si tu asa cum iti iubesti si propriu copil.

Retine:

1. Fiul tau este in continuare cu tine. Numai ca la el a inceput o noua perioada a vietii. El trebuie sa munceasca, sa-si creasca copiii, sa aiba grija de ei si de sotie.
2. Intre voi ramane acea legatura magica pe care nimeni nu o poate distruge. El iti este alaturi chiar daca traieste in alta casa, oras, tara.
3. Incercarea ta de a-l intoarce, de a face asa ca sa te viziteze zilnic, sa te ajute, sa te intrebe cum te simti – este manifestarea egoismului tau. Fara sa constientizezi tu poti sa-i distrugi in asa fel viata.

4. Simti ca mai ai inca mari rezerve de iubire. Tu le pastrai pentru fiul tau. Iar el e cu ea. Bucura-te de faptul ca el e fericit si directioneaza-ti iubirea spre ocupatiile preferate, spre comunicarea cu oamenii care au nevoie de sprijinul tau.

Fiul tau va pretui mereu puterea, bunatatea, iubirea si intelepciunea ta. Nu-l dezamagi. Nu te transforma intr-o scorpie care cere un pahar de apa in fiecare zi. Este suicidal pentru tine si fatal pentru el. Lasa-l sa fie fericit.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img