marți, 16 aprilie, 2024

Pentru Viorica Dancila, Nietzsche e roman! “Faceti un exercitiu de imagine”

Distribuie:

Publicat:

Aflata la Bacau, intr-o conferinta de presa alaturi de comisarul european Corina Cretu, Dancila a incercat sa explice situatia in care se afla, ingrata, oferind jurnalistilor prezenti un citat din folclorul romanesc, care, de fapt, este un aforism al lui Friedrich Nietzsche.

"Este exclus ca sa-mi dau demisia. Dimpotriva, stiti cum se spune in Romania: «Ceea ce nu te ucide te face mai puternic»'", a spus Dancila, impamantenindu-l pe filosoful german in constiinta colectiva romaneasca.

In aceeasi conferinta de presa, Viorica Dancila a fost intrebata cum suporta sa fie "ciuca batailor". "Nu este usor. Faceti un exercitiu de imagine si puteti-va in locul meu", a raspuns premierul, amestecand imaginea cu imaginatia.

Pentru corectitudinea relatarii faptelor, trebuie precizat ca nici de partea cealalta a mese nu se poate zice ca cineva ar fi avut habar de faptul ca citatul premierului n-ar fi o zicala altfel i-ar fi atras atentie, si ca, in general, nici acolo nu colcaie de cultura, fiind notoriu un caz concret, din urma cu ceva vreme, in care un jurnalist i-a scris numele german asa cum se aude – ”Nice”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img