vineri, 29 martie, 2024

Perchezitii de amploare in Bucuresti si trei judete din tara! Ce au descoperit politistii intr-un apartament

Distribuie:

Publicat:

Doua persoane au fost retinute, iar pentru o alta s-a dispus controlul judiciar in urma a 10 perchezitii desfasurate in municipiul Bucuresti si in judetele Ilfov, Calarasi si Suceava, intr-un dosar privind producerea, detinerea sau comercializarea in mod ilicit de produse accizabile. 

“Din datele si probele administrate in cauza, incepand cu luna octombrie 2016, rezulta presupunerea rezonabila ca banuitii, doi barbati si o femeie, au produs, detinut sau comercializat in mod ilicit alcool etilic si bauturi spirtoase, sustragandu-se de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat”, informeaza un comunicat al Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti (DGPMB) transmis joi AGERPRES.

Potrivit sursei citate, prejudiciul creat bugetului de stat, prin savarsirea faptei, a fost estimat la 35.000 de lei

In urma verificarilor efectuate a rezultat faptul ca doi dintre banuiti detin si utilizeaza o instalatie neautorizata, producand cantitati mari de alcool etilic nesupuse regimului de accize practicat de statul roman. 

Astfel, pe 15 februarie, au fost puse in aplicare 10 mandate de perchezitie, fiind identificata, in judetul Calarasi, o instalatie artizanala cu care se producea in mod ilicit alcool, precum si o cantitate de 355 litri alcool etilic, 258 litri alcool sanitar si 282 litri alcool sanitar in instalatie.

Persoanele implicate au fost conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice – Politia Capitalei. 

“Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de producere de produse accizabile in afara unui antrepozit fiscal autorizat de catre autoritatea competenta si detinere de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false”, se arata in comunicat. 

Doua dintre persoanele in cauza se afla in stare de retinere, urmand a fi prezentate magistratilor, fata de cea de-a treia fiind dispusa masura controlului judiciar. 
 
Actiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img