vineri, 19 aprilie, 2024

Perchezitii intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani

Distribuie:

Publicat:

In aceasta dimineata, politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, desfasoara la aceasta ora 23 de perchezitii domiciliare in municipiul Bucuresti si in judetele Ilfov, Teleorman si Giurgiu, fiind vizate mai multe persoane si societati comerciale banuite de evaziune fiscala si spalarea banilor.

Din probatoriul administrat a rezultat ca, in perioada decembrie 2012 – iunie 2015, reprezentantii a doua societati comerciale au creat si implementat un mecanism de fraudare a bugetului de stat, avand la baza inregistrarea in documentele de evidenta contabila si declararea fiscala a unor achizitii fictive de valori semnificative de la mai multe societati comerciale cu un comportament de tip „fantoma”, cu scopul deducerii frauduloase a TVA-ului aferent acestor achizitii si diminuarea nelegala a bazei impozabile aferenta impozitului pe profit.

Acestia ar fi incercat sa ascunda provenienta ilicita a sumelor de bani rezultate din activitatea evazionista, prin transferuri repetate catre conturile societatilor de tip „fantoma” – avand ca administratori persoane cu o situatie materiala precara, sume care sunt retrase integral in baza unor borderouri de achizitie care atesta date necorespunzatoare realitatii.

Prejudiciul total adus bugetului de stat este in valoare de aproximativ 1.200.000 euro, iar suma totala rezultata din circuitul de spalare a banilor este de aproximativ 3.000.000 euro.

In cauza, s-a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de 11 persoane, fiind puse in aplicare mai multe mandate de aducere, persoanele vizate urmand a fi aduse la sediul Politiei Capitalei – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice.

Actiunea s-a desfasurat cu sprijinul Directiei Generale Antifrauda Fiscala si a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii si Unitatii Teritoriale de Analiza a Informatiilor Bucuresti. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img